“O SENE BU SENE Mİ ?”

Derincespor’u, her zamanki gibi muhteşem olan taraftarlarının coşkulu desteğiyle mağlup eden Amedspor liderliğini yenilgisiz şekilde sürdürdü. 7 maçta 19 puan çok iyi bir tablo. Kaybedilen sadece 2 puan var, o da 1-1 biten İstanbul’daki Sarıyer maçı. Şampiyonluğu hedefleyen bir takım için bundan daha iyi başlangıç hayal edilemez. Yeni kurulan bir takım olmasına rağmen bunu başarmak önemli. Her ne kadar şu ana kadar karşılaşılan rakipler kapasite olarak Amedspor’un altında olsalar bile. Bunun kıymeti ilerleyen haftalarda çok daha iyi anlaşılacak. Takım kazandıkça özgüven,kenetlenme artacak. Haliyle rakip takımları da korkutacak. 2.Lig’in tartışmasız en iyi taraftarı Amedspor’da. Hangi statta bu kadar kalabalık ve coşku var ? Bu sezon güçlü bir kadro ve kulübü iyi yöneten bir yönetim de eklenince önceki yıllardaki hayal kırıklıkları unutuldu. Bu çok güzel bir şey aslında.

Camia ve şehir şampiyonluk havasına erken girmeye başladı. Bu hem iyi hem kötü. “O sene bu sene mi?” sorusu soruluyor. Tabi ki heyecan verici ancak bazı riskleri de var. Daha oynanmamış 30 maç var. Zirve yarışında seni zorlayacak takımlarla oynamamışsın. Hal böyle iken “şampiyonluk geliyor” demeye başlamak erken havaya girmek olur. Dereyi daha görememişken paçaları sıvamak zarar verir. Yöneticiden taraftara kadar herkes temkinli olmalı. Kendini şampiyon gibi görürsen rehavete girersin,rakipleri de motive edersin. Aman dikkat beyler. Maç maç,adım adım düşünmek lazım.

Diyarbekirspor Kendine Gelmeli

Amedspor’un bahar havası estirdiği ligde Diyarbekirspor ise 2 haftadır yerlerde sürünüyor. Futbol bu yenilebilirsin ama sahada ezilemezsin. Diyarbekirspor, ne yazık ki Esenler Erok karşısında sahada yoktu. Zirveyi hedefleyen bir takıma bu silik futbol anlayışı yakışmaz. Teknik heyet bir an önce yol yakınken tedbir almalı. Yoksa kurulan hayallere yazık olur. Bu kayıpların telafisi mümkündür. Bunun yolu da hatalardan ders alıp seri galibiyetlerle çıkış yakalamaktır. Diyarbekirspor’un bunu başarabilecek kadro kalitesi var. Kulübün idari yapılanmasında da ciddi sorun var. Kulüp maalesef profesyonelce idari edilmiyor.Bu durum takıma da haliyle yansıyor. Feyzi İlhanlı’nın kendi cebinden harcadığı o paralara ve verilen emeklere yazık. Bizden söylemesi. Gerisi onlara kalmış.

Diyarbakırspor 3.Lig’e Çıkmalıdır

Bu hafta sonu BAL Ligi başlıyor. Değişen statüye göre grup birincileri doğrudan 3.Lig’e yükselecek. Tarihi bir fırsat. En çok da yılların özlemi, hepimizin ilk göz ağrısı Diyarbakırspor için. Diğer takımlar da başarılı olsun, bunu isteriz. Diyarbakır’ı temsil eden her takım değerlidir kuşkusuz. Ancak diğer takımlar kusura bakmasın, hepsinden büyük ve önemli olan Diyarbakırspor’dur. Bu şehrin markası, bölgenin ağabeyi ve Türk futbolunun efsanesidir. Gönlümüz Diyarbakırspor’un şampiyon olarak 3.Ligê yükselmesi, diğer takımlarımızın da başarılı olmasıdır. Tüm takımlarımıza sakatlıklardan ve gerilimlerden uzak, başarı ve centilmenlik dolu bir sezon diliyorum. Sadece futbolu konuşacağımız bir yıl olsun.