ALİ GAFFAR OKKAN VE DİYARBAKIRSPOR

Ali Gaffar Okkan ve görev arkadaşları tam 22 yıl önce bugün hain bir saldırı sonucu aramızdan ayrılmıştı 22 yıl geçmesine rağmen hala unutmadık halla arıyoruz .Böyle değerli bir insanı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Böyle bir insanın bir daha dünyaya gelmesi çok zor güzel insancıl ahlakı insanlara sevgi ile yaklaşması halkını koruması en büyük silahıydı.

  Ali Gaffar Okan Dıyarbakır eski şehit emniyet müdürü yaptığı her şeyle kendisini belli ettiren özellikle Dİiyarbakırspor la anılan bir emniyet müdürü halkın içinden gelmişti halkı çok seviyordu ayrım yapmıyordu insan olan herkese aynı değeri veriyordu. halkla diyaloğu iyi idi Diyarbakırda korumasız zırhlı araç kullanmadan gezen tek emniyet müdürü idi Diyarbakır halkından kendisine zarar gelmeyeceğini çok iyi biliyordu.

  Çaycı kebapçı ciğerci neyse iş adamı olanda onun yanında aynıydı insan olanlara değer veriyordu namı her her yere yayılmıştı Diyarbakırın dışında bütün bölge hata bütün Türkiye onu tanımıştı mütevazi bir insandı gece gündüz demeden çıkar şehirde gezerdi biliyordu Diyarbakır halkından zarar gelmezdi Hain bir saldırı sonucu şehit düştüğü zaman tanıyan tanımayan herkes onun için yas tutmuştu namını şanını duyan her insanın yüreği sızlıyordu.

    Alı Gaffar Okan fırıncı bir babanın asil evladı halkın içinden gelmiş halkı insanları sevmesi sevgi ve merhametle yanaşması onun kişiliğini belirliyordu. Onun dönemlerinde Diyarbakırspor iyi günler yaşadı herkes gece rahat bir şekilde gezebiliyordu Futbolcularla diyaloğu çok iyiydi futbolcular atıkları her golden sonra ona koşarlardı.hele Diyarbakır halkı ve Diyarbakırspor taraftarı Alı Gaffar Okkanı çok severdi O Diyarbakırsporun Gaffar babası manevi başkanıydı

    Onu rahmetle anıyoruz ruhu şad olsun .Öyle değerli bir insan bir asırda gelmez o kadar emniyet müdürü geldi gitti Diyarbakıra hiç birinin ismini hatırlamıyorum. Hata sorsalar yeni emniyet müdürü kim ismini bilmiyorum diyeceğim. Ama Ali Gaffar Okkan hafızlarda ismi ebediyete kadar yazılmıştı . Tanıyan tanımayan herkes sevmişti 100 binlerce insan cenazesine katıldı. Gören görmeyen herkes Diyarbakır da hayat durdu kepenkler kapatıldı. Hain bir saldırı sonucu aramızdan ayrıldı .Ama biz onu hiç unutmadık hep kalbimizde ve kalacak çünkü o Diyarbakırın Gaffar babasıydı