DİYARBAKIRSPOR'UN ACİLEN TOPARLANMASI LAZIM

Diyarbakırspor deplasmanda ligin güçlü takımlarından Mazi Dağı fosfata farklı yenilerek 3-1 hayal kırıklığı yarattı.  Ilk yarıda iyi olan mücadele eden bir takım vardı . 2.yarı o oynayan takım gitti başka takım geldi ikinci 45 dakika rakibin baskısı ile geçti.  Rakip Diyarbakırspor'a çok sıkıntılı anlar yaşattı.ve haklı bir galibiyet aldı Diyarbakırspor fizik gücü yüksek takımlar karşısında çok zorlanıyor.

                  Bir kez daha gördük ki bu kadro şampiyonluğu kaldıracak kapasitede  takım değil. Oynadığı derbi maçlarda rakiplerinin hiçbirini yenemedi. Bu hata istifa eden teknik ekip ve kendini takımın üstünde gören sezon başında yaptığı yanlış transferlerle takıma zarar verenlerdir.

                      Bu işi yapmak için biraz futboldan anlamak gerekir. Takımın işi bilmeyen kişilere bırakılması çok pahalıya patladı.  Yönetimin bunu anlaması biraz geç oldu. .2 haftadır takımın basına Faruk Türk getirildi Faruk hocaya verilen malzeme belli elinde sihirli değenek yok ki takımın üstünde gezdirsin . Kampa başkaları götürdü transferi başkaları yaptı zor dönemde yük Faruk türkün omuzlarında kaldı.  Istedikleri yapılırsa Faruk Hoca bu zor işin üstesinden gelir.

             Şimdi liderin 5 puan gerisinde   ilk yarını son haftası 2 yarı takımın aksayan yerlerine acilen 10 transfer yapılmalıdır. Eğer şampiyonluk isteniyorsa   Faruk hocanın dedikleri transferler acilen yapılmalıdır. Hala her şey bitmiş değil umutlar çok Diyarbakırspor ara transferde yapacağı hamlelerle nota transferler yaparsa 3.lige çıkar yoksa bu takımda şampiyon olacak ışık göremiyoruz.

                       Giden teknik ekip sezon başında gitseydi durum daha çok değişik olurdu Henüz biten bir şey yok koskoca 2.yarı öyle takım kur ki git deplasmanda rakiplerini vur gel Faruk hocaya iyi transfer hakkı verilirse Faruk Hoca bu takımı 3.lige çıkarır .Yazık başkan 3 yıldır çok para harcadı fakat bir türlü istikrarlı bir takım kuramadı tatbiki para harcıyor emek veriyor. Fakat bunun karşısında sportif başarı olmaması bizleri üzüyor. emeklemede  yazık oluyor giden 3 yıl boşa gifti

                        Eğer bu ligde Rakiplerinden puan alamıyorsan şampiyon olamazsın   Diyarbakırspor'un şehrimizdeki diğer takımlarla istişare edip beraber hareket etmesi lazımdır. Birlik beraberlik zamanı Diyarbakırspor 3.lige çıkarsa bir takımız ekstradan ligde kalıyor.  Bu hafta   Diyarbakırspor evinde yeşil vartospor ile oynarken Yenişehir belediyesi mazı dağı fosfatı konuk edecek   

          Diyarbakırspor yönetiminin diğer takımlarla beraber hareket etmesi Diyarbakırspor'un menfaatine olur . 4 tane takımımız var şampiyonluk buradan geçer ne kadar takımımız üst liglerde olursa gençlerimize açılan kapı ve imkanlar o kadar çoğalır.