HER ŞEY ŞEFFAF OLSUN

O manzaraları televizyonlarda olsun görünce yine içim burkuldu, önce gözlerim doldu, sonra pınarlarından boşalmaya başladı.

Evet artık rahat ağlıyorum. Ağlamak için kendimi zorlamıyorum.

Azra bebek çıkarılırken, orada erkekler maşallah maşallah dediklerinde, bir annenin sesine benzer ses beni aldı götürdü.

Sevinç, üzüntü, merhamet, şaşkınlık kavramlarının bütününü ifade eden bir anne sesi.

O sevgi, o merhamet, o duygu yüklü sesin sahibi Azra’yı kucağına alırken rahmet kanatlarını geriyor, sımsıcak bir şekilde kavrıyordu.

İşte ben o sese ağlıyorum hala.

Artık teker teker yazmaya gerek yok. Her bir kurtuluşa, her bir rabbe kavuşma sahnesine,

Saat kaç oldu, oooo epeyi de zaman geçmiş, geç kaldım, babama internet kafede olduğumu söylemeyin diyen Yunus’un sesi ve ceylan gözlerine ağlıyorum çok rahat.

Van ilimizde meydana gelen depreme şimdilerde içten içe sevinenler de var mıdır?

Sen ne biçim bir insansın, depreme sevinenler olur mu, böyle bir şey mümkün mü diye soruyorsunuz haklı olarak.

Olur olur, burası Türkiye diye bir söz var.

Bugünden yarına huyumuzu suyumuzu değiştireceğimizi sananlar pek ala yanılıyor.

Şimdi ağlama sırası onlarda diyen yaratıkları, deprem bölgesine gönderilen eşyalar içersine taş, sopa, mayo, bikini koyanları, düşmanlık için değil, ibret için unutmayacağız.

Van merkezi ve köyleri ile Erciş ilçemiz ve köyleri çok büyük hasar gördü.

Allah var, milletimiz yardım elini uzattı, büyük yardımlar toplandı.

İlk gün kardeş Azerbaycan ayni ve nakdi yardımda bulundu. Ama En Kral yardımı Suudi Kralı Faysal bin Abdullah yaptı. 50 Milyon dolar. 80 Milyon lira.

Halkımızın topladığı paralar 130 milyon civarında. Bu yardımların daha da artarak devam edeceğinde şüphe yok. İşte şimdi birileri bu paraların şimdiden 40-50 Milyon dolarına göz dikmiş olabilir. Eller oğuşturuluyor, ne yapalım, Allah’ın takdiri cümlesi müstehzi bir tavırla dudaklardan dökülüyor.

Zira Van ve Erciş te konutlarını kaybedenlere, hasar görenlere, oturulamayacak raporu verilenlere, yeni konutlar yapılacak.

Müteahhit kesimi oralara şimdi hücum edecekler.

Ben insanların iş yapmasına, para kazanmasına karşı değilim. Karşı olduğum şey şu.

  1. Erbabı olmayanlara asla işler verilmesin.
  2. Çevre ve Şehircilik Bakanımız, TOKİ Başkanı olduğu dönemlerdeki hassasiyetini devam ettirsin. Yeni yapılaşmalara gidilir iken inşaat alanlarını fırsat bulduğunda bizzat denetlesin.
  3.  İşlerin verilişi sırasında akraba eş, dost kayrılmasın
  4. Burada iş yapacaklardan azami fedakarlık yapmaları istensin.
  5. Van Depremi için toplanan yardımlar ve paralar başka bir yere harcanmasın.
  6. Bu konu ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bir İnternet Sitesi açılsın ve yapılan bütün işler günü gününe bu sitede yayınlansın, çok şeffaf bir şekilde herkesin denetleyebileceği bir ortam oluşsun. Van Depremi için toplanan paranın miktarı, bunun nerelere harcandığı açık seçik belli olsun. Devletin katkısının ne olduğu da yine bu sitede yayınlansın.