YILLAR ÖNCE, YILLAR SONRA.

Yılar önce Amerikalı General Gazeteci Güneri Civaoğlu’na körfez ülkelerinden Dubai’de bir otelde bir harita açıyor. Ve şöyle diyor. "Saddam’ın Kuveyt’i işgaline yakında son verilecek ve Saddam iktidardan düşürülecek. Kuzeyde Kürtler kendi devletlerini kurmak için çok önemli bir şans yakalamış olacaklar. Bu arada Suriye’de barınmakta olan PKK’lılar yoğun bir şekilde Kuzey Irak’a yerleşmeye başlayacaklar. Saddam ordularından arta kalan büyük çaptaki silahlar  bu defa PKK’lıların ellerin geçecek. Onlar da bu silahlarla Türkiye’yi çok rahatsız edecekler."
Evet ABD li subayın söyledikleri aynen ortaya çıkıyor.
Merdi kıbti şecaat mi arzetti , yoksa şecaat arzederken sirkatini(hırsızlığını mı) söyledi?  Çünkü onun söyledikleri bu gün ayan beyan ortaya çıkmış bulunuyor. Bu pencereden olaya bakıldığında, Saddam’ın bilinçli bir şekilde Kuveyt’e girmesinin sağlandığı ve ardından nükleler silahlar üretiyor yalanı uydurularak Irak’a saldırıldığı net bir şekilde ortaya çıkmış bulunuyor.
Ayan beyan uygulamaya konulan plan Irak’tan sonra ABD li askerin dediği gibi Türkiye’yi de yakmaya devam ediyor.
Bu gün yine çok sayıda şehit haberleri ile ülke sarsılıyor.
Örgütün de büyük çapta kayıp verdiği haberleri geliyor. Ancak örgütten hayatını kaybedenlerin kimler oldukları, kimliklerinin tespit edilip edilmediği ve bunların nerelere defnedildiği bilinmiyor. Eskiden terör örgütü mensupları operasyonlarda öldüğünde, bunlar ailelerine verilir ve definleri sağlanırdı. Şimdi buna yönelik haberler basında yer almıyor. Hukuk devleti açısından ileride problem yaşamamak için , işin resmi yönden tamamlanması önem taşıyor.
ABD li askerin dediği planın içerisinde Türkiye’nin konumu nedir, ne değildir sanki her gün biraz daha görünmeye başladı.
Saddam’ın ölümlerden ölüm beğen diyerek peşine düştüğü yıllarda Türkiye’ye sığının ve Türk Pasaportu alan Barzani, şimdi Türkiye PKK’yı silahsızlandırmak istiyor ise Kürt meselesini benimle görüşsün diyor. Barzaninin bir taraftan Türkiye’nin teslimini istediği terör örgütü elebaşları ile ilgili olarak "onlar Kandil’de ve silahlı, biz bir şey yapamayız,yapabilse idi Türkiye kendi topraklarında bulunan örgüt mensuplarını yakalardı, bizim durumumuz da aynı derken, diğer taraftan bu işi benimle oturur konuşursanız, çözebilirsiniz" demesi gerçekten çok enteresan. Kendi topraklarındaki sorunu çözdüğünü düşünen Barzaninin Kerkük oylamasından sonra konumu çok daha farklılaşacaktır. Irak’a Petrol için girdiğinde artık zerre kadar şüphe bulunmayan ABD’nin şu unda en büyük müttefikinin Kürt guruplar olduğu açıkça ortada. Henüz üretime bile alınmayan milyarlarca varillik petrol kuyuları işletilmeye açıldığında , yüzde on-on ikisinin Kürtlere kalacağı, geri kalanının ABD li şirketlere gideceği çok net görülüyor. BUNUN ANLAMI ŞU, ABD KUZEY YÖNETİMİNİN ZARAR GÖRMEMESİ İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPACAKTIR.
Bir taraftan terör örgütü mensuplarının kuzeyden Türkiye’ye saldırıları devam ederken, diğer taraftan yukarıda profilini çıkarmaya çıkarmaya çalıştığımız Barzani’nin gelirseniz,  karşınızda bizi bulursunuz açıklaması ve ABD li yetkililerin terör örgütü mensuplarının hiç olmaz ise elebaşlarının yakalanıp teslim edilmesi yolundaki Türk taleplerine, bu konuda elimizden bir şey gelmez beyanı sizce de top yekun bir savaşın işareti değil mi?
Bundan 16 sene önce Dubai’de bugünkü manzarayı işaret eden açıklamalar yapan ABD li general, acaba ülkemiz ile ilgili hiçbir plan yapmadı mı dersiniz.
Sayın Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek bey Taha Akyol’a açıklamalar yaparken sürekli biçimde bir aşiretten ve onun reisinden söz etti. Bu adamın yaptığı açıklamalar ile Türkiye’nin bir anlamda hedefinde olduğunu söyledi. Yani Barzaninin  gelin oturun, benimle konuşun yönündeki açıklamalara çok büyük kızgınlık var. Türkiye bu aşamadan sonra var veya yok olduğunu ortaya koyacak. Barzani güçleri cephe savaşı açar ise artık PKK’lılar Kandilde falan değil, doğrudan doğruya cephede olacaklardır. Böyle bir durum ABD ye nasıl yansır, Türk ve dünya kamuoyunu nasıl etkiler bunu şu anda düşünmek bile istemiyorum.
ABD Irak’ı işgal ederken de zarının hep düşeş geleceğini sanıyordu. Ama ABD  hiç beklemediği biçimde  kendi ordusundan 4 bin ölü vermiş ve trilyon doları bulan zararı ortaya çıkmış bulunuyor. Baksanıza ortadoğuyu allak bullar etti, Irak’ın altını üstüne getirdi, İran’a saldırının temellerini oluşturuyor, Türkiye ile ilgili hesapları biraz daha kendisini gösterdi diyerek ABD ekmeğinin ballı böreğe döndüğünü düşünenler , Türk tarafının kendisi ile ilgili denklemde , elini hafif tutacağı zehabına kapılanlardır.
Bu nedenle başta Barzani olmak üzere Kürtler ABD nin oyununa gelmemelidir. Gelirlerse ne olur?


Türkiye acı çeker ama kaybetmez.