Görüş Bildir

KALEMİN DİLİ

BAŞIMIZ DÖNDÜ YA…

Bi serin gel ya kardeş.. Bu ne hız, bu ne kontrataklar, bu nasıl bir depar atmadır be!… Yetişemiyoruz.. Şu son 48 saatinizdeki,  aksiyonel faaliyetleriniz, baş döndürüyor.. Biz daha Teknofeste ne oluyor, ne bitiyor, kalkan uçak Kaan mı, inen helikopter Kızılelma mı öğrenmeye çalışırken, pat diye, Zigana Tüneli’ni açıyorsun.. İki gün önce de Adana’da, Afyon’da tüneller de tüneller..

***

Köprüleri, havaalanlarını, şehir hastanelerini, oto yolları bıraktık.. Karadeniz’i Güneydoğu’ya oradan da Ortadoğu’ya bağlayan Zigana Tüneli.. Diyorsunuz ki, yıllık 300 milyon lira tasarruf sağlayacak.. Seyri,  metresi, ekonomiye katkısı gibi kelimeleri, cümleye dönüştürmek isterken, dediler ki Avrupa’nın en uzun tüneli… Yok daha neler demeye fırsat kalmadan Filyos’tan haber verdiler… Neymiş; Doğalgaz sisteme bağlanmış.. Ülkenin dört bir tarafına dağıtılıyor..

***

Kendime göre haritada, Filyos nerede, hangi memlekette, sınırları nedir diye ararken, mesaj geldi.. Bir ay süreyle, doğalgaz bedava…Bıraktım aramayı, beleş gaz var diye keyif tutup, çay demlettim derken, Konya meydanından flaş flaş mesajıyla, müjdeli haber verildi.. Denildi ki, Gabar’da, Cudi’de günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip petrol rezervi bulundu.? 1 Milyar varil rezerve sahip bir alanmış buralar…Yıllık ekonomiye katkısı 2.9 milyar dolar..

***

Türk lirası, dolar çarpımıyla meşgul olmaya çalışırken, kafamdan geçti.. Bu adamlar, yılda 30 depo benzin ve mazot devletten derse ne olur?!… Olur olur, doğalgaz oldu da depomu doldurulmaz… Onlar düşünüyorlar da.. Şu Nükleer Santral de neyin nesi!.. İMECE derseniz, o uzayda.. TOGG yollarda, asfaltı aşındırıyor.. Servisler, parçalar, Batarya fabrikası, 740 bin kilometrekarelik alana yayıldı..

***

İHA’ların, SİHA’ların üretimi.. TCG Anadolu.. Daha bunları hazmedemedik.. Azıcık yavaşlasanız!?.. Ama yok!.. “Durmak yok, yola devam.. Dosdoğru” deyip gidiyorsunuz.. Neyse, biliyoruz ki, siz bunları seçim var diye yapıyorsunuz!… Millet size oy versin diye, ha.. Demek ki, 5, 10 yıl önce, 14 Mayıs’ta “seçim olacağını bildiğiniz ve tahmin ettiğiniz için, tüm bunları o günden yapmaya başlayıp hesap etmişsiniz…” Sizi gidi sizi…

***

Vallahi ne diyeyim, siz çok ama çok fenasınız!.. Yaş hayli ilerlediği için, hafıza da, azıcık durağanlaştığından dolayı sizin bu olup bitenlerinizin hızına yetişemediğimiz gibi, akılda tutmakta da zorlanır hale geldik!.. Onun için, biraz yavaşlasanız, hız limitinizi düşürseniz..  Çok bonkörce harcıyorsunuz, tasarruf edin biraz.. Tek tek sırasıyla, bizim mahallenin deyimiyle, “sindire sindire” arz etseniz!!…

***

Yapmıyorsunuz!.. Yapmadığınız içindir ki, karşı mahalledekiler “alayı hayal, rüya, gördük geçti” diyorlar… Bunlar ülkenin ve milletin parasını, havaya saçıyorlar.. İHA’ları da, SİHA’ları da “bunların hepsi kartondan yapılmış” diyorlar.. Bir de, İnsan Haklarını ihlal ediyorlarmış.. Hatta, TCG Anadolu, Kaan’a bile, kartondan yapılmış değil, duvara çizilen bir kaç resimden ibaret imiş…

***

Vay be, bu nasıl bir kandırmacadır sizin ki böyle!.. TOGG’a da çok böbürlendik ya, “ona da böbürlenmeyin” diyorlar.. Çünkü, “yerli ve milli değilmiş.”. Tamamen, İtalyan yapımı..  Renkleri sönük, koltuklar aşırı ısınıyor.. Direksiyon kaba.. Şu, Nükleer Santral de bize ait değilmiş?. Yeni öğrendik, Rusya’nın.. Onu, Reis değil, Putin yaptırtmış.. Kıyak mı, değil mi, parası sonra mı gasp mı, neyse!..

***

Teknofest mi o da piknik alanı.. Ah ki ah Tamer!.. Yine yaptın yapacağını, uykudan uyandırdın bizi bu kış günü.. Ne güzel de, “hayal ediyorduk?”.. Şu karşı mahalledekilerin söylediklerini de, duymuyorduk.. Demek ki, AK Parti’nin “icraatın içerisinden” yaptıkları, aktardıklarının hepsi, yalanmış, balon imiş?.. İllüzyon yapılmış..

***

Tank, Palet fabrikası da, maketten.. Boşuna sevinmişiz, boşuna “Türkiye artık dünya ülkesi” demişiz.. Erdoğan’a da dünya lideri demişiz.. Neyse, hayal bile etmek güzel.. Ancak, kafamın almadığı nokta, tüm bunlar “balon ve hayal ürünü, resimden, kartondan” ibaret ise, tank palet fabrikası maketten yapıldı deniliyorsa, zat-ı muhterem niye öfke seline kapılmış; “gelirsek hepsini yıkarım” diyor!..

***

Şimdi çıkıp diyeceğim ki; kesin ağlamayı, zırlamayı!.. O da olmuyor.. En iyisi mi; onları ahaliyle baş başa bırakalım; “kim doğru, kim hayal” sandık karar versin.. Sizce…Yoksa, dışarıdan gelip müdahale edenler mi olacak?.. Silahlı adamlar geziniyor diyorlar ya, onlar kim?.. Aman çok konuştuk galiba!..

***

KILIÇDAROĞLU’NUN KARİYERİ..

14 Mayıs akşamı iki şıkta, bütünlük kazanacak.. Eğer ki seçimi kazanır ve yürütmenin başına geçerse.. Adını tarihe yazacak, “dünya lideri Erdoğan’ı alt ettiği” için.? Ki, kurduğu ittifakların toplumsal “handikaplarına” rağmen.. Ha, kaybederse kendisi “siyasi alanda tarih olacağı” gibi, en büyük etken de, HDP başta olmak üzere, Altılı masa üyeleri.. Ve tabi ki, PKK-FETÖ handikabı…

***

GÜNÜN SÖZÜ..

Hayale değil, gerçeğe ağlanıyorsa, bir husumet vardır demek!…

***

Hayırlı cumalar

 


Bu Makale 5584 kere okunmuştur.