DEĞİŞMEYEN KAFA!..

Şu Fikri Sağlar var ya!.. Her ağzını açtığında, “ah Fikri ah” çektiriyor, insana!.. Hala eski kafa, hala 40’ların, 90’ların zihnine sahip!.. Öyle ya, her seçim arifesinde, söylenir, durulurdu, sağ partilerin iktidara, gelmesine takoz olma adına.. Özellikle, kendini entellektüel solcu görenler.. Yani, Fikri Sağlar gibi..

***

Hem onlar, hem de sözcüleri kesilen köşe işgalcileri!.. Seçimin sayılı günlerini “son seçim ve köprüden son çıkış” diye, tanımlarlardı.. Ve şunu derlerdi, “azıcık da olsa İslami kimliği” olan siyasi partileri hedef tahtasına oturtarak.. “Bunlar iktidara gelirse, şeriat gelir, laiklik kalkar, Türkiye İran olur..”

***

En çok da, “kadınları ve genç kızları” ürkütme, korku ve endişeye düşürmek üzere; “kadınlar çarşafa sokulacak, sokağa çıkmayacaklar, peçe takacaklar, çarşaf giyecekler..” Bu çığırtkanlıklarının son cümlesi de, “Cumhuriyet elden gidecek” olurdu.. Ta ki sandık günü gelene kadar, söylenirdi..

***

Her ne kadar, son 10-15 yıldır bu söylemler aşırı dozajda icra edilmiyorsa da, Fikri Sağlar gibi azınlık bir kesim var.. Ve onlardaki gelenek, klişeleşmiş zehirleyici dil, görüyorum ki seçim arifesine girdiğimiz günden itibaren işlev görmeye başladı.. Benzer ifadeleri, sol zikir noktasında, kullanıyorlar..

***

Ne diyor kerameti kendinden menkul zat olan Fikri Sağlar.. “Son seçim, köprüden son çıkış” cümlelerini kurarak, diyor ki; “Bu seçimlerin sonucuna göre, Türkiye, İslam Cumhuriyetine dönüşebilir.. Bu son çıkış..”  Ey Fikri hiçbir şeyi sağlar olmadığın gibi, akıttığı zihin bunaltıcı, zehrin de miadı bitmiş..

***

CHP’NİN HAL-İ DURUMU?..

Hiç de sağlıklı görünmüyor.. Kriz üzerine kriz, küskünler üzerine küskünler ordusu, oluşuyor!.. Üç başlı, mahmur olmanın getirisi bu!.. İller ve ilçeler düzeyindeki, aday belirleme, derin bir makas açıyor, parti içerisinde!…

***

Görünen o ki, 31 Mart akşamı, çıkacak sonuç CHP’de Yetiş Ya Kemal türküsünü çaldıracak.. Daha önce, bir bölünme, parçalanma farklı bir yol seyriyle, yeni bir parti doğumu, olacak diyordum, Kemal Kılıçdaroğlu mahallesindeki aktiviteler için!!..

***

Ama yok..! Bu kez, İmamoğlu cephesinde esiyor.. Kemal bey mahallesinde, durum farklı bir rüzgarla esmeye başladı.. Yeni bir parti değil; “aman Kemal bey, gel de kurtar bizi” ziyaretlerinin yoğunluğu bunu gösteriyor ..  Sizce..

***

CHP NEDEN EVET DEDİ?!..

TBMM’den, İsveç’in NATO üyeliği geçti.. Peki, CHP neden evet diyen oldu?!.. Bu işin neresinde duruyor.. Bu CHP, Erdoğan’ın hem İsveç hem ABD hem de Batı Ülkeleriyle, pazarlık aşamasının, hiç bir evresinde bulunmadı!…

***

Erdoğan’a da zerre-i miskal destek vermedi!.. Bilakis, iktidarı yerden yere vurdu.. Etmedik laf bırakmadı.. Pazarlık evresinde, köstek olabilme adına, enva-i dereden su taşıdı, hükümeti uluslararası arenada, zora sokmak için!..

***

Hal bu iken, ne oldu da iş Meclise geldiğinde hiçbir polemikte bulunmadan, evet oyu verdi.. Böylesi bir takla attırmanın arka planında, ne var?.. Yoksa; Biden’den gelen bir telefon mu oldu?.. Öyle ya, iktidar vaadinde bulunmuştu!..

***

Neyse!.. İsveç’in NATO üyeliğinin erken kabul edildiğini söyleyenim!?. Burada, biraz daha burun sürtünmenin gerektiği kanaatindeyim.. Ki o burun sürtünmesi de, özellikle Kur’an-ı Kerim’e yönelik sayısızca yapılan saygısızlığın hesabının sorulması gerektiğiydi!..

***

Vaziyeti salt; terör örgütlerinin yaşam alanı, odağı olmasıyla sınırlı tutulması, doğru değil!.? Kutsallarımıza yönelik böylesi çirkinliklerin, rezilliklerin, aşağılık hallerin yaşanmasında, İsveç’in de, ABD’nin de, Batı’nın da kabahati büyük..

***

İşte önem arz edici nokta, iktidar için dediklerini unutan, söylediklerini yalayan oldu düşüncesinin hasıl oluşu! CHP’nin evet deyişi kadar, bu noktada zihinleri fena yoruyor.. Ama Anayasa değişikliği diyeceksiniz; o terör için inanca saldırı için değil.. Neyse; olan oldu?…

***

İNCE’DEN İNCE ÇIKIŞ!..

Ve beklenen sürpriz!.. Memleket Partisi, seçimlere tek başına giriyor.. Muharrem İnce açıkladı.. “Kendi adaylarımızı açıklayacağız.?” Ve o cümle; CHP ile yan yana gelmemiz mümkün değil?.”

***

İnce, bir de İsveç’in NATO üyeliğine evet” dediği için CHP’yi yakıyor.. Kurduğu cümle, hayli manidar.. “İsveç’in NATO üyeliğine ‘evet’ derse, her gün ‘demlenirse’ biz CHP ile nasıl yan yana duralım..”

***

Hep derim, siyasi partilerin müstakil ve hür olması gerekir.. Birilerine yamama, birilerine aparat olmaya gerek yok!?.

***

DEM’İN DİYARBAKIR ADAYLARI..

Ön seçimler bitti.. Ve 1 ve 2 turda fark yapan aday adayları netleşti.. Ancak, henüz resmi olarak, deklare edilmiş değil.. Önceki gece yapılan adaylarla alakalı kamuoyuna yansıyan iddialara ilişkin, açıklama bir çok soru yanıt bulsa da, aday  kesinliği, yanıt bulmadı..

***

Büyükşehir Belediye Başkan adayı adayları arasında, gayri resmi Serra Bucak ile Doğan Hatun’un turları geçtiği öğrenilirken, henüz resmi sonuçlar açıklanmış değil.. Bu da, delegeler arasında ikinci tur ön seçim sonuçları iptal mi edilecek, sorusu gündem oldu…

***

Neyse 29 Ocak’ta toplu Diyarbakır’da açıklanacak..  İki gün kaldı.. DEM Başak Demirtaş’ın adaylığıyla alakalı da net konuştu.. “Aday olacaksa elbette DEM’de olur?”.. Peki, DEM onu İstanbul’da aday gösterebilecek mi?.. Göstermezse; çok şey konuşulur ve değişir?..

***

GÜNÜN SÖZÜ..

Herkes dürüst bir insan istiyor ama hiç kimse dürüst insanı sevmiyor.