MUHALEFET NEDEN KAYBEDİYOR..

İfade edeyim… Kendileriyle, samimi ve barışık değiller.. İç çekişme ve çatışmadan dolayı ülkede ve dünyada, çevrelerinde nelerin olup-bittiğini görmüyorlar?.. Görmedikleri gibi, görür gibi de gaflet ve delalet içerisinde, bilmişlik taslıyorlar..

***

İfade edeyim… İç alemlerinde ayak oyunlarıyla, kimi hangi koltuktan indirebilirime kafa yoruyorlar.. Dava ve yol arkadaşlığı yok. İnanmışlık deseniz hiç yok.. İlk köşe dönmede ihanet hançeri en yakınını sırttan vuruyor.

***

İfade edeyim… Seçmeni, sokaktaki vatandaşı, halkı tanımıyorlar.. Vaki olan sorunların çözümüne alternatif olabilme adına, strateji belirlemedikleri gibi, enerji de harcamıyorlar?.. Sloganist söylem ve eylemlerle kamufle ediyorlar kendilerini..

***

İfade edeyim… İlk durakta, halkı bencil, cahil, fakir ve hakir görerek, aşağılama kompleksine giriyorlar.. Şımarık, yüzsüz, değerlerden yoksun tu kaka ediciler?… Her şeyi bildiklerini sanırlar, ama hiçbir şey bilmezler?

***

İfade edeyim… Dereyi görmeden paçaları sıvarlar.. Kibirli alaycılıklarıyla, ukalaca laf sokucu, çok bilmiş edalarla, rakiplerini ve ona gönül veren seçmenleri, aşağılamaya çalışıyorlar.. Sanıyorlar ki; herkes kendilerine kul köle?..

***

İfade edeyim… Sosyal medya üzerinden iki kelam etmek, zafer çığlıkları hevesiyle, yaldızlı sloganlar peyda ederek, seçim kazanılacağını umut ediyorlar.. Ama nafile, baskınlarına gelince azalıp duruyorlar, biz ne haldeyiz diye?!..

***

İfade edeyim… Erdoğan’ın seçim çalışmalarının, mitinglerinin açığını düşünüp, bunun üzerinde siyaset yapıp, gaflet ve delalet içerisinde bu iş bitti diyerek, keyfiyete dalıyorlar!.. İş bittikten sonra da diz veriyorlar suçlu arıyorlar?

***

İfade edeyim… Erdoğan’a karşı her seçimde, kendilerine olan güvensizliği oy tırtıklamaya çalışan partilerden, elin gavurundan, dış desteklerden medet umarak, gidermeye çalışıyorlar.. Ama onların birer piyon olarak kullanıldıklarının farkında değiller..

***

İfade edeyim… Siyasi algı operasyonuyla, bu işin üstesinden geleceklerine cehaletleriyle inanarak, çok sıkı bir şekilde sarılıyorlar... Ama gerçek değil.. Çünkü kendi yalanlarına bilahare kendilerinin inanır hale geliyor olmaları, onları ele veriyor?…

***

İfade edeyim… Ülkenin ve milletin milli meselelerine kafa yormayıp, suni, küstahlığı şahlandıran, şımarıklığı da, körükleyen güdümlü siyaset ve anlayışın aparatları olmaktan kendilerini alı koyamıyorlar?… Güven verici değiller..

***

 

NEFSİ MÜDAFAA!..

Yahu adaletin terazisinde bir nefsi müdafaa var?.. Ki, hak, hukuk, adalet, insan hakları ve de can güvenliği; hepsi bilaistisna her canlı için bir nefsi müdafaa içermektedir!..

Önce şunu iyi bilelim!.. Sonra, şu tribün holiganları ile futbolcular arasında vuku bulan; şiddet olayını, adalet arazisine alalım!..

***

Milyonlarca kişi olup-biteni canlı canlı izledi!.. Tribün holiganları, azgınca ve pervasızca, sahaya atlıyorlar..

Kimi maskeli, kimi maskesiz, ellerine geçirdikleriyle futbolcuların üzerine hücum ediyorlar!.. Güvenlik zaafiyeti, engelleyen kimse yok?…

***

Futbolcular şokta!.. Korku, endişe ve panik içerisinde ne yapacaklarını, şaşırmış durumda.. Saldırı hamlelerine karşı, tek çıkış can havliyle nefsi müdafaada bulunarak, kendilerini savunuyorlar..

Ve holiganlarla futbolcular, tekme, tokat, yumruklaşıyorlar!..

***

Şimdi, adli ve idari yönde soruşturma başlatıldı!? İki tutuklama var.. 40’a yakın da şüpheli.. Ancak itirazlar, tepkiler, mırın, kırınlar var..

O da; futbolcular neden şüpheli ve sanık, saldırga” konumunda, adli ve idari yönden, soruşturmaya tabi tutulmuyorlar!..

***

Azgın holiganlar kadar, onlar da saldırdılar, yumruk ve tekme attılar!.. Yani; onlar da, saldırganlar kadar suçlu!..

Denir ya yok daha neler!..

Bu nasıl bir vicdan, izan ve hakkaniyet ölçüsüdür ki; nefsi müdafaayı suç ve suçlu kılmak?!..

***

Velev ki, tahrik olmuş olsa!.. Hakan yazmış!.. Yani bütün bunların, sapık bir kişinin tecavüzüne uğrayan bir kadın için iyi ama o da mini etek giymeseymiş demekten hiçbir farkı yok..

Ne diyelim, zihinler için Allah ıslah etsin!..

Ne vicdanlara ve günlere kaldık!..

 

***

GÜNÜN SÖZÜ…

Başkasına güvenmeyen kendisine nasıl güvenmeyi öğrenecek!..