ÜÇ BIÇAK, ÜÇ KURŞUN!..

Öfkem öylesine şiddetli ki, ağzımdan dökülen sözcüklerin ruhunda; dar ağacı şart diyor.. Nasıl eli kanlı, bir toplum ve nesil sahibi olduk böyle!.. Tavuk keserin de ötesinde, önüne gelene kurşun yağdırıyor, peş peşe bıçaklar saplıyoruz!.. Ah ki, ah!…

***

İşte Ramazan Pişkin cinayeti!.. Katil, 24 yaşında Erkan Baykut.. Suç makinesi.. Yaralama, hırsızlık gasp, ne derseniz var?.. 9 sabıka sahibi.? Hatta annesini darp etmekten bile araması var!.. Vay ki vay..

***

Uyuşturucu bağımlısı!.. Çok kez cezaevine girip çıkmış.. Psikolojik noktada yönlendirilen, yönlendirilebilen biri.. Yani vahşi, cani, göz dönmüş bir yaratık haline dönüştürülmesi kolay.. Ah ki ah..

***

Yakalandı!.. Tutuklanıp cezaevine konulacak.. Mahkemeye çıkacak.. Giyim, kuşam, yönlendirmeyle; iyi hal indirimi… Maksimum, verilecek ceza 20-25 yıl.. Bir kaç yıl kapalı, sonrası açık cezaevi ve kısm-i af.. Vah ki vah..

***

Sonrası mı?.. Yine aramızda olacak.. Sokaklarımız, caddelerimiz, nefes aldığımız topraklarda “ellerini kollarını sallayarak” dolaşacak.. Ta ki, bir can alana kadar.. Nerde, ülkemin güvenlikli hali, ya da insanların hayat garantisi.. Ah ki ah..

***

Peki, İzmir Gaziemir’de katledilen taksi şoförü.. İki çocuk babası Oğuz Erge.. Vicdan ve merhamet noktasında, seyir halinde fark ettiği genci aracına alıyor.. Hava soğuk, üşümesin merhametinin sonucu.. Kişi, Delil Aysal.. Vay ki vay!..

***

Kamera görüntüleri.. Erge ve Aysal konuşuyor..  Erge Aysal’a “araba arızalı sabah sanayiye bırakacaktım. Seni görünce “hadi alıvereyim” dedim. Hava soğuk, insanları yolda bırakmak olmaz..” diyor.. Ah ki ah..

***

Aysal konuşuyor.. “taksiler boştu, beni gördüler, ama almadılar..” Erge “Sen öyle maskeyi takarsan, almazlar, ama ben alırım, bu soğukta havada dışarıda mı bırakırım” yanıtıyla, insani ve rahmani duygusunu, aktarıyor. Vah ki vah..

***

Peki sonra.. Aysal maskeyle kapattığı o vahşi yüzü ve karakterini çektiği silahla gösteriyor.  Erge’nin ensesine peş peşe, kurşunlar yağdırıyor.. Üç kurşun.. Erge hastanede yaşamını yitiriyor… Vah ki vah..

***

Katil Aysal ne yapıyor?.. Önce arka koltuktaki kovanları topluyor.. Sonra şoförün ceplerini boşaltıyor. Torpido gözünü karıştırıyor.. Kameraya yansıyan görüntü ve seslerde bir de “Nerede lan paralar” diyor.. Ah ki ah..

***

İşte Pişkin’in ölümü.. İşte Erge’nin katledilişi.. Ya günlerce konuştuğumuz, yazdığımız, Şule Çet mi, Güleda mı, Ceren mi?.. Ya da Cami İmamı mı?.. Say say bitmez.. İşte psikopatlaşan, şizofrenikleşen, canileşen bir yaşam atmosferi?.. Vah ki vah..

***

Nefes alınan her karış alan; insanlar için böylesi yaratıklar yüzünden cehenneme dönmüş durumda.. Yolda, trafikte, işte, çarşıda, otobüste!.. Eli satırlı, eli silahlı, hatta eli kılıç ve kamalarla, dolaşanlar… Daha kimleri katledecekler?..  Ah ki ah..

 

***

Nasıl bir ruh hali ki, toplumda böylesi psikopatları alkışlayan, hak verenler de var?.. Neymiş; niye taksiye aldı?.. Niye, onunla konuştu.. Ya da o saatte ne işi vardı orda?.. Veyahut, ona mı kaldı insanlık diyen bile çıkıyor?.. Yuh ki yuh….

***

Sonuç!.. Öfke seline kapılmış bir ruh halim var.. “Dar ağacı” diye söze girdim.? Biliyorum kiminiz tepki gösterecek, kiminiz de, “nsan psikolojisi zorulu olarak, böylesi bir duyguyu alevlendiriyor.. Ne yazık ki öyle..

***

Haykırıyorum!.. Tez ama tez elden bireyden topluma uzanan serüven içerisinde kaybettiğimiz “insani, vicdani ve rahmani” duyguyu, diriltmemiz gerekir.. Sonra da, adalet mekanizmasına el atmamız şart.. Yoksa; “caniler, can almaya devam” ederler..

***

SOSYAL MEDYA!…

Bu alana temkinli ve kaygılı, bir yaklaşım içerisindeyim!.. Nedeni de; iyinin elinde merhamet, kötünün elinde ise cellada dönüşmektedir.. Neyse son yaşadığımız hadiselerle alakalı; iyilik galip geldi..

***

Çünkü, Pişkin hocanın katledilişi.. Taksici Erge’nin canice öldürülüşü.. Katillerin yakalanması, tutuklanıp, demir parmaklıklar arkasına atılmasında; sosyal medyanın o güçlü ve kuvvetli baskısı netice verdi..

***

Yoksa!.. O katiller yeni cinayetler işlemek noktasında sisli ve puslu sokaklarımızda, gezmeye devam ederlerdi!.. Ellerini kollarını sallayıp, yeni kurbanlar ararlardı.. Nitekim son aylarda, peş peşe çökertilen çeteler böylesi zafiyetin varlığını sorgulamazdı?!..

***

Çünkü bu çeteler, bu eli kanlı yapılanmalar, bir günde peyda olmuyor.. Zaman, zemin ve mekan açısından, yıllara sairdir.. Ki onların çökertilmesi de bir anlık değil.. Ah ki ah, vah ki vah, yuh ki yuh derken; insani, vicdani, adil ve adaletli hayata sarılalım!?.

***

GÜNÜN SÖZÜ?..

Ulvi değerlerini yitiren toplumlar, tefrikaya mahkumdurlar!?.