Gaflet ve Cehalet!

Dini ve milli gelenek ve göreneklerimizde olmadığı halde; maalesef kutlanan bir yılbaşı geleneği, zamanla toplumu ifsat eden bir sonuca götürüyor. Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim Maide Suresi 90-91 ayetlerinde: Yüce Rabbimiz bizleri şöyle uyarıyor: Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar, fal okları şeytan işi iğrenç şeylerden ibarettir. Bunlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.

Siyonistlerin, Filistin Gazze’de yapmış olduğu “Vahşet ve Soykırım”, Filistin’in Beyt-üllahim kentinde bulunan “Doğuş Kilisesi” tarafından protesto kapsamında, bu yıl “Noel Kutlaması” yapmayacaklarını açıkladılar. Vicdan sahibi insanların kendi “dini ve kültürel” değerlerini kutlamıyor ise, biz Müslümanların kutlama yapması tam bir “gaflet ve cehalet” örneğidir.

Yine Peygamber efendimiz bizleri şöyle uyarıyor: "Kim bir kavme benzemek isterse; o da onlardandır". Dolayısıyla bizim kültürümüze ait olmayan yılbaşı kutlamasına dikkat çekmek için; bu şiiri kaleme aldım. Okunup, tefekkür edilmesi dileğimle…

Yılbaşı=Yılanbaşı

Müslüman olan; hiç kutlamaz yılbaşı,                                                                                                                                          Kelerin deliğinde sıkışır başı,                                                                                                                                    Domuz etinin helâl olur mu aşı?                                                                                                                                                           Hilâlin, haç ile biter mi savaşı?                             

Kim, kime benzer ise; o da ondandır,                                                                                                                                                İçki, kumar, fal okları şeytandandır,                                                                                                                                            Şeytani yolun sonucu hep ziyandır,                                                                                                                                                        Gel de tövbe et; yoksa hâlin yamandır!                            

Hz. İsa, Hz. Musa'nın yolu imandır,                                                                                                                                               İmanın rehberi de yüce Kur’an’dır,                                                                                                                                                       Kur'an'ın mesajı tüm insanlığadır,                                                                                                                                             Gereğini yapmazsan, sonun hüsrandır!

Maalesef kutlanır noel yortusu,

Elbette cümlemize kalır tortusu,

Kâfire benzeyenin yok amentüsu,

Varacağın son menzil; veyil kuyusu!