Şubat ve Şehadet

“Allah yolunda öldürülenleri sakın ölü sanmayın. Bilakis onlar diridirler; Allah’ın, lütuf ve kereminden kendilerine verdikleri ile sevinçli bir halde Rableri yanında rızıklara mazhar olmaktadırlar. Arkalarından gelecek ve henüz kendilerine katılmamış olan şehit kardeşlerine de hiçbir keder ve korku bulunmadığı müjdesinin sevincini duymaktadırlar. Onlar, Allah’tan gelen nimet ve keremin; Allah’ın, müminlerin ecrini zayi etmeyeceği müjdesinin sevinci içindedirler.” (Âl-i İmrân, 169-171)

Peygamber Efendimiz buyurdular: “Şehîtler beştir: 1- Tâundan (vebadan) ölen,2- Karın (yani iç) hastalığından ölen,3- Suda boğulan,4- Yıkıntı altında kalıp ölen,

5- Bir de Allah yolunda öldürülenler.” (Buhârî, Ezân, 32)

Yukarıda yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim Al-i İmran suresinde ve diğer surelerde zikredilen pek çok ayeti kerimede “Şehitliğin” fazileti hakkında bizleri bilgilendirmektedir. Ayrıca peygamber efendimiz de şehitliğin fazileti hakkında da pek çok hadis zikretmiştir. Yukarıda imam Buhari’den rivayet edilen hadiste farklı şehitlik türleri de açıklanmıştır.

Yakın tarihimizde şubat ayında şehadet şerbeti içen pek çok mücahit ağabeylerimize binaen “Şubat ayı; Şehadet ayı” şeklinde dile getirilmektedir.

 İskilipli Atıf Hoca 4 Şubat 1926, Hasan El Benna da 12 Şubat 1949, Malcolm X 21 Şubat 1965, Zelimhan Yandarbiyev 13 Şubat 2004, Metin Yüksel 19 Şubat 1979 tarihinde şehit edilen önlü şahsiyetlerdir.

Ayrıca Suriye’nin diktatör lideri Hafız Esad tarafından Hama’da gerçekleştirilen katliam da Şubat ayına denk gelmektedir. 2 Şubat 1982’de düzenlenen saldırılarda uluslararası gözlemcilerin ifadesiyle 40 bin kişi şehit olmuştur.

Yukarıda zikredilen Hadis-i Şerif kapsamında; ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen “Asrın Felaketi” diye nitelendirilen depremlerde 50 bini aşkın insanımız ( Allah’a iman etmişler ise!) şehitlik derecesine nail olmuşlardır.

Siyonist, katil İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinden bu güne Filistin ve Gazze’de şehit ettiği kardeşlerimizin sayısıda 30 binleri aşmıştır. Keza taşeron terör örgütlerinin, ülkemizde gerek güvenlik güçlerimiz ve gerekse masum vatandaşlarımızın ölümüne ( şehadeti) neden olan terör ve şiddet olaylarından Şubat ayına yansıyan sayısı da azımsanmayacak sayıdadır.

Yüce Rabbim cümlesinin şehadetini kabul etsin ve ümmetin mazlumlarına şefaatçi eylesin inşallah. Ben de şehadetin faziletine inanarak; yıllar önce kaleme aldığım “Şehitliğe Özlem” şiirimi sizinle paylaşmak istiyorum. Selam ve muhabbet ile…

Şehitliğe Özlem

Söyleyin anama arkamdan ağlamasın,
Söyleyin bacıma feryat figan etmesin,
Söyleyin yârime karalar bağlamasın,
Şehit olarak ölür isem, ölmüş isem.

Söyleyin babama sakın ha üzülmesin,
Söyleyin kardeşlerime, kan davası gütmesin,
Söyleyin dostlarıma yeisse düşmesin,
Şehit olarak ölür isem, ölmüş isem.

Söyleyin ahaliye şehitler ölmez,
Haykırın aleme  vatan bölünmez,
Bin kez ölse de şehit, asla gam çekmez,
Şehit olarak ölür isem, ölmüş isem.