MİT TIR'ları davasında karar; 27 sanık hakkında hapis cezası

Adana ve Hatay'da MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili davada yargılanan 27 sanık 1 yıl 10 ay 15 gün ile ağırlaştırılmış müebbet arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Haberler 31.10.2020 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adana ve Hatayda MT TIRlarnn durdurulmasyla ilgili 12si tutuklu 50 sann yargland 13üncü Ar Ceza Mahkemesindeki davada, bugün karar çkt.

Olay organize ettikleri öne sürülen FETÖ/PDYnin 11 sivil imam ile eski bir tugeneralin de aralarnda bulunduu sanklarn yargland davada esas hakkndaki mütalaasn yineleyen Cumhuriyet savcs, 27 sann cezalandrlmasn, MT TIRlarn durduranlardan eski Adana Jandarma Bölge Komutan Hamza Celepolunun da arasnda bulunduu 13 sank hakkndaki davann Yargtay 16nc Ceza Dairesince görülmesi nedeniyle reddedilmesini, 10 firari sann dosyalarnn ise ayrlmasn istedi.

AIRLATIRILMI MÜEBBET HAPS CEZASI

Mahkeme, tutuklu sanklardan Ömer Ark Anayasal düzeni ortadan kaldrmaya teebbüs etme suçundan arlatrlm müebbet hapse, Süleyman Gürbüz ve Mehmet Cevher Koyuncuyu silahl terör örgütü kurma ve yönetme, devletin güvenlii veya iç veya d siyasal yararlar bakmndan nitelii itibaryla gizli kalmas gereken bilgileri temin etme ve açklama suçundan 34er yl hapis cezasna çarptrd.

Hatayn Krkhan ilçesinde 1 Ocak 2014te MT TIRlarnn durdurulmas olaynda jandarmaya ihbarda bulunduu belirlenen ve sakland hücre evinde yakalanan FETÖ san Mustafa lhana da silahl terör örgütü kurma ve yönetme, devletin güvenlii veya iç veya d siyasal yararlar bakmndan nitelii itibaryla gizli kalmas gereken bilgileri temin etme ve açklama ile resmi belgede sahtecilik suçlarndan 30 yl 5 ay hapis cezas verildi.

21 SANIA TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMA CEZASI

Sanklardan Hasan Bekta ise silahl terör örgütü kurma ve yönetme, devletin güvenlii veya iç veya d siyasal yararlar bakmndan nitelii itibaryla gizli kalmas gereken bilgileri temin etme ve açklama suçlarndan 28 yl 4 ay hapis cezasna çarptrld. Devletin güvenlii veya iç veya d siyasal yararlar bakmndan nitelii itibaryla gizli kalmas gereken bilgileri temin etme ve açklama suçlamasyla yarglanan sank Özgür Yalçn da 10 yl hapse mahkum edildi. Mahkeme heyeti, 21 sana, silahl terör örgütüne üye olma suçundan 1 yl 10 ay 15 gün ile 8 yl 9 ay arasnda deien hapis cezalar verdi.

SANIKLARDAN 13Ü HAKKINDAK DAVA REDDEDLD

MT TIRlarn durduranlar arasnda yer alan Adana eski Jandarma Bölge Komutan Tugeneral Hamza Celepolunun da bulunduu 13 sank hakkndaki dava ise Yargtay 16nc Ceza Dairesince yarglamas yapld gerekçesiyle reddedildi. Mahkeme heyeti, firari 10 sann dosyalarn ayrd. Mahkumiyet kararlaryla birlikte tutuklu sanklarn mevcut hallerinin devamna, tutuksuz 9 sann ise tutuklanmak üzere yakalanmasna hükmedildi.

Ana Sayfaya Git