Karacadağ'a çeki-düzen!

Büyükşehir Belediyesi ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi arasında Karacadağ Kayak Merkezi ve çevre düzenleme projesinin protokolü imzalandı.

Haberler 04.10.2019 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada k ve yayla turizmini gelitirmek amacyla bölgenin tek kayak merkezi olma özellii tayan Siverek Karacada bölgesine yönelik çalmalar balatld. anlurfa Büyükehir Belediye Bakan Zeynel Abidin Beyazgül ile GAP Bölge Kalknma daresi Bakan Sadrettin Karahocagil tarafndan Karacada Kayak Merkezi ve çevre düzenleme projesinin protokolü imzaland.

TURZMN MERKEZ

anlurfann turizmde cazibe merkezi olmas için GAP daresi Bakanl çaltklarn belirten

Beyazgül, Bu güzel projede i birlii yaptklar için GAP daresi Bakanlna teekkür ediyorum. Projemizin amac, GAP Bölgesinde daha yaanabilir kentlerin oluturulabilmesi için Karacada Kayak Merkezi iyiletirme ve çevre düzenlemesi projesini gerçekletirmektir. GAP daresi ile ibirlii ile yapacamz bu proje kapsamnda protokol imzaladk. GAP daremiz burada Belediyemizin yapaca çalmaya maddi destek salyor. Göreve geldiimiz ilk günden bu yana Karacada konusu gündemimizden dümedi, Karacada K Turizmi ve yayla turizmi açsndan önemli bir yere sahip ve bu proje önümüze geldii zaman iklim artlarn gözden geçirin talimat verdik. anlurfadaki vatandalarmzm uzaktaki yerlere gitmemesi için burada tesisler yaptmz zaman vatandalarmz bu bölgeyi tercih eder mi sorularn sorduk.

GAP DARES DESTE

GAP daresi Bakanlmzda bizim Bakanlmzdan önce bunu düünerek çalmalarn hzlandrm ve bu günde bu protokolü imzalyoruz. Ayn ekilde farkl projelerin yaplmas konusunu görüerek ilerleyen zamanlarda bunlar hayata geçirmek için kararlar aldk. Gelecekte birçok projenin yaplacan ve anlurfamz kalkndrmaya yönelik büyük çalmalar yapacamza inanyorum, Projemizin hayrl olmasn temenni ediyorum dedi.

BÖLGE TURZMNE KATKI

GAP Bölge Kalknma daresi Bakan Sadrettin Karahocagil, Bölgemizin rekabet gücünün en yüksek olduu alanlardan bir tanesi turizmdir. anlurfada k turizmini gelitirmek ve Siverek ilçemize bal Karacada iki ihtiyacmz karlyor hem K turizmi hem de yayla turizmi. Turizm Master Plann yaparken en büyük ihtiyaçlardan bir tanesi de rekreasyon ihtiyacn gördük anlurfa ve çevre illerinde bu alanlara ihtiyac var, bu açdan Karacada bölgemiz çok özel bir yer. Yapacamz protokol ile maddi destek salayacaz ama tüm ii Büyükehir Belediyemiz yapacak nallah Karacada hem k turizmi hem de yayla turizmi açsndan biraz daha ziyaret edilebilir bir yer haline getirmi olacaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git