Görüş Bildir

Bağlar'a tam kapanma temizliği

Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi tam kapanma sürecinde temizlik hizmetleri için tedbir aldı.

Bağlar'a tam kapanma temizliği

Ahmet DEMİR       

DİYARBAKIR-Diyarbakır’ın, 400 bin nüfusu ile 36 il’den büyük ilçesi Bağlar’da temizlik ekipleri “Tam Kapanma “ döneminde sahada olarak cadde ve sokaklar ile yaşam alanlarını hijyen koşullarına uygun hale getirmek için çalışacak.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, pandemi sürecinde artan vaka sayısının düşürülmesi amacıyla hükümet tarafından uygulamaya konulan “Tam Kapanma” döneminde öne çıkan temizlik ihtiyacını karşılamak üzere önemli kararlar aldı. Buna göre 400 personel ve 90 araçtan oluşan Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri  halkın sağlığı ve huzuru için görev yapacak. Halkın evlere kapanacağı dönemde bu hizmetler aksatılmadan yerine getirilecek.

Cadde Ve Sokaklar Düzenli Olarak Yıkanacak

Cadde ve sokakların yıkanması için 20 personel ve sulama yapan 4 araçtan oluşan ekipler oluşturulurken, bu ekipler ilçedeki tüm cadde ve sokakları gün boyu düzenli olarak ilaç takviyeli sulama işlemleriyle temizleyerek hijyen hale getirecek.

Pandemi nedeniyle önemi artan sağlık koşulları için ilçe genelindeki yerleşim yerlerinde bulunan çöp konteynerlerinin bakım ve onarımı yapılarak ayrıca boyamaları tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

“Tam Kapanma” döneminde vatandaşlardan temizlik konusunda gelecek ihbar ve taleplere anında müdahale edilmesi için de ekipler oluşturuldu.

“Tek Bir Vatandaşımızın Dahi Huzursuz Olmasını İstemiyoruz”

Vatandaşların huzuru ve sağlığı için alınan kararları değerlendiren Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, bu işlemleri genel hatları itibarıyla tüm dönemlerde uyguladıklarını ancak pandemi süreci ve buna bağlı olarak “Tam Kapanma “ döneminde çok daha hassas tutum sergilediklerini söyledi. Beyoğlu,”En çok önem verdiğimiz hizmetlerin başında temizlik geliyor. Göreve geldiğimizden beri bu konuda aldığımız tedbirler var. Araç filomuzu önceki dönemlerin çok üstüne çıkardık. Ekiplerimiz düzenli olarak sahada çalışıyor. 17 günlük tam kapanma döneminde daha fazla çalışacağız, tek bir vatandaşımızın dahi rahatsızlık duymaması için sahada daha fazla yer alarak sorumluluğumuzu yerine getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi