Bombalı Araç Alarmı

Diyarbakır Emniyeti, bombalı araç alarmı verdi. Lice'de polis aracına saldırı yapıldı, iki polis yaralandı.

Bombalı Araç Alarmı

DİYARBAKIR -Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde zırhlı polis servisine bomba yüklü araçla saldırı düzenleyen teröristlerin, kentte bulunan bomba yüklü 2 araçla daha saldırı hazırlığında olduğuna ilişkin bilgi Emniyet’i harekete geçirdi. Emniyet, kentte görevli tüm polislere bombalı araç uyarısında bulunarak, dikkatli olmalarını istedi. Uyarıda, teröristlerin Sur ilçesindeki Çarşı Karakolu’nu hedef alabileceğine de dikkat çekildi.

BOMBALI ARAÇ

Merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi’nde 31 Mart’ta polisleri taşıyan zırhlı servis aracına yapılan ve 7 polisin şehit olmasına, aralarında polis ve sivillerin de bulunduğu 27 kişinin yaralanmasına neden olan terör saldırısı ile ilgili soruşturma sürüyor. Polis, yürütülen soruşturma çerçevesinde, kentte bombalı 2 aracın daha olabileceği bilgisine ulaştı. Bu bilgi Emniyet Müdürlüğü’nü harekete geçirirken, kentte görevli tüm polislere uyarı yapıldı. Uyarıda, tarife uyan 2 lüks marka araçla ilgili tüm personellerin dikkatli olması istendi.

MERMER KARAKOLU

Uyarıda, PKK/KCK mensupları tarafından Diyarbakır’ın Sur İlçesi kırsal bölgesindeki Mermer Jandarma Karakolu'na 24 Mart’ta yapılan saldırının benzerinin, ilçe merkezindeki Çarşı Polis Karakolu'na yapılmasının planlandığına da dikkat çekildi. Teröristlerin, bu planları ile ilgili, keşif çalışmalarını tamamladığı ve eylemin gece saatlerinde yapılması yönünde rapor sundukları yönünde istihbarat elde edildiği de kaydedildi.

LİCE'DE POLİSE SALDIRI

Saldırı, Lice İlçesi'nin Kulp karayolu üzerinde dün saat 16.00 sıralarında meydana geldi. PKK'lılar karayoluna tuzakladıkları el yapımı patlayıcısı polis zırhlı aracının geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada 2 polis memuru yaralanırken, araçta da hasar meydana geldi. Yaralı polisler Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bölgede saldırıyı düzenleyen teröristleri etkisiz hale getirmek için kapsamlı operasyon başlatıldı.

EVİN BANYOSUNDA SİLAH

Bismil'in Baharlı Mahallesi'ndeki bir evde, Bismil Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerinin yaptığı aramada ele geçirilen silah ve mühimmatlarla ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklama şöyle:  "Baharlı Mahallesi'ndeki şüphelinin evinde yapılan arama sonucunda, banyoda bulunan ve içerisine elektrik verilerek kaynatılan su bidonu içinde ve odaların değişik bölümlerinde gizlenmiş vaziyette; 1 Kaleşnikof piyade tüfeği, 3 Kaleşnikof şarjörü, 21 adet 9 mm tabanca fişeği, 2 el telsizi, el telsizlerine ait 2 şarj cihazı ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile ele geçirilen silah ve mühimmatlara el konulmuş olup, olay ile ilgili 1 şüpheli hakkında adli işlemler devam etmektedir."

Kaynak: Diyarbakır Söz