Görüş Bildir

Boykota vatandaştan destek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’nin elektronik ürünlerine boykotu uygulama yönündeki dünkü açıklamalarına Diyarbakır’daki vatandaşlardan destek geldi.

Boykota vatandaştan destek!

Bir süreden bu yana Amerika merkezli finansal saldırı sonrası döviz kurundaki yükselişin yankıları sürerken, ABD’nin Türkiye ile ilgili hasımane tutumuna karşılık olarak Türkiye’den karşı hamle geldi.

BOYKOTA DİYARBAKIR’DAN DESTEK

ABD Başkanı Trump’ın sosyal medya hesabından duyurduğu Türkiye’ye satılan çelik ve alüminyumda gümrük vergisi iki katına çıkarma kararı sonrası dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Amerika menşeli elektronik ürünlere boykot uygulanacağı yönündeki açıklamaları Diyarbakır’da heyecan yarattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklaması sonrası vatandaşların nabzını yoklayan Diyarbakır Söz Gazetesi ekibi, Diyarbakırlılardan boykota destek yönündeki açıklamalarını derledi.

İşte vatandaşların boykota ilişkin görüşleri;

“AMERİKAN MALLARINI ALMAYACAĞIM”

Mehmet Bilen, “Amerika Türkiye’ye düşmanca davranıyor. Dost değil düşmandır. Amerika aynı zamanda bütün dünyaya düşmanlık yapıyor. Hiçbir şekilde adaletini göstermiyor, adaletsiz bir devlet. Ben Amerikan ürünlerini boykot kararını destekliyorum. Bende Amerikan mallarını almayacağım, o düşüncedeyim. Herkes de Amerikan mallarını almasın lütfen.

“BİZ ÜRETELİM VE ÜRETİM EKONOMİSİNE GEÇELİM”

Mehmet Mesih Ekinci, “Biz bu boykotu uygulayalım da yerine ne koyacağız? O önemli. Tabi sonuçta biz devletimizle olmak zorundayız ülkemiz için. Bu hareket sayın cumhurbaşkanına ve hükümete ama Türkiye’yi ilgilendirdiği için bizi de ilgilendiriyor. Bu konuda hükümete destek çıkmak zorundayız. Biz niye dış güçlere muhtacız ki? Biz üretelim ve üretim ekonomisine geçelim. Savaşla kavgaya iş olmaz, her şey konuşarak, uzlaşıyla olur.”

“AMERİKAN VE İSRAİL MALLARINA BOYKOT UYGULANMALI”

Faysal Altın, “Ben Amerika’ya uygulanması gereken bu boykot kararını geç alınmış bir karar olarak görüyorum. Bence Amerika dahil İsrail’in mallarına da boykot uygulamamız gerekir. Bu Doların yükselmesine onlar sebep oluyorsa ki öyledir. Bizde onlara karşılık vermeliyiz ve bu şekilde onların mallarına yönelik boykot uygulamalıyız. Ben boykot kararını destekliyorum. Aynı şekilde İsrail’in bütün içecek markalarına ve deterjan markalarına da boykot uygulanmasını istiyoruz.”

“DOLARIM OLSA GİDİP BOZARDIM”

Ahmet Düşe, “Ben kendim taksiciyim benim Dolarım yok. Dolar görüyorsunuz nereye kadar yükselecek ki bir süre sonra düşecektir. Dolar ve altının düşmesini istiyoruz. Dolarım olsa gidip bozardım. Şu an Doların bozulması gereken bir zamandır. Biz halk olarak devletimize gereken bütün yardımı yapacağız. Amerika’dan gelen elektronik mallara boykot uygulanması kararına bende destek veriyorum.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi