Diyarbakır Tekstil Ve Giyim Sektörü Raporu Açıklanacak!

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ve Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği işbirliğinde hazırlanan “Diyarbakır Tekstil ve Hazır Giyim Sektör Raporu” açıklanıyor.

Diyarbakır Tekstil Ve Giyim Sektörü Raporu Açıklanacak!

Diyarbakır Tekstil Ve Hazır Giyim Sektörü Raporu Açıklanacak! Diyarbakır ve ilçelerini kapsayan araştırmanın sonuçları basın toplantısıyla açıklanacak.

331 İŞLETME İLE GÖRÜŞÜLDÜ

DTSO’dan yapılan açıklamada, 2 kurum işbirliğinde Ağustos – Kasım 2023 döneminde Diyarbakır merkez ve ilçelerini kapsayan araştırmanın sonuçları derlenerek yayın haline getirildiğine işaret edilerek, şöyle denildi:

“Araştırma kapsamında merkez ve ilçelerde toplam 331 tekstil ve hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren işletme, 25 çırçır sektöründe faaliyet gösteren işletme ile görüşüldü. 50 işletme ile derinlemesine görüşme yapıldı ve ilgili kurum temsilcilerinin katılımı ile bir odak grup toplantısı gerçekleştirildi.

MEVCUT POTANSİYEL İNCELENDİ

Araştırma raporu ile kentin tekstil ve hazır giyim sektöründeki mevcut potansiyeli, güçlü, zayıf yönleri, sektörün ilde gelişimi için tehditler ve fırsatlar belirlenerek, işletmelerin üretim kapasitesi, ürün çeşitliliği, istihdam kapasitesi, satış pazarlama deneyimleri, ihracat ve markalaşma kapasiteleri incelendi. Araştırma raporu ile sektörün kentte gelişimi için karşılaştığı kısıtlar, riskler, gelişme potansiyeli olan alanlar ve sektörün kent ekonomisine katkısını geliştirmek, işletmelerin ve istihdamın sürdürülmesi için alınması gereken önlemler tespit edildi.

ÇALIŞMANIN SONUCU AÇIKLANACAK

Sektördeki özel sektör ve kamu yatırımları için bir yol haritası niteliğindeki çalışmanın sonuçları 10.02.2024 Cumartesi günü (yarın) Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde GÜNTİAD ev sahipliğinde düzenlenecek olan basın toplantısı ile açıklanacak.”

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz