Görüş Bildir

Diyarbakır'da LGBT'li etkinliğe, halk tepkisi ağır oldu

Hafta sonu Peygamberler şehri Diyarbakır Sümer Park'ta, düzenlenmek istenen LGBT'li etkinliğe Diyarbakır halkının tepkisi çok ağır oldu. (Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Travesti ve Transseksüel'li) gösteriye sahabeler şehri Diyarbakır halkının tepkisi ağır oldu

Diyarbakır'da LGBT'li etkinliğe, halk tepkisi ağır oldu

Hafta sonu Peygamberler şehri Diyarbakır Sümer Park'ta, düzenlenmek istenen LGBT'li etkinliğe Diyarbakır halkının tepkisi çok ağır oldu. (Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Travesti ve Transseksüel'li) gösteriye sahabeler şehri Diyarbakır halkınıntepkisi ağır oldu

Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşlarından, Halkların Demokratik Kongresinin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Sümerpark Kompleksinde Pazar günü düzenlemek istediği LGBTİ etkinliğine tepki geldi.

Son aylarda bölgede yaşanan acı olaylar ve Kürt halkının yaşadığı mağduriyet ortadayken özellikle eşcinseller için gelip Diyarbakır'da bir etkinliğin tertiplenmek istenmesi tepkilere neden oldu.

Yarın bir araya gelecek İslami STK'lar, düzenleyecekleri basın toplantısında konu hakkında detaylı değerlendirmede bulunacak.

Platform yetkilileri, mübarek üç aylara girilen bu günlerde, sahabeler şehri Diyarbakır'da LGBTİ'lilere yönelik Sümerpark gibi bir alanda etkinlik düzenlenmek istenmesinin kabul edilemez olduğunu belirttiler.

Yarın yapılacak basın toplantısında konuyla ilgili daha geniş bir açıklamanın yapılacağını belirten Diyarbakır İslami STK'ları temsilcileri, söz konusu etkinliğin iptal edilmesini bekliyor.

kaynak:haberkıta

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir