Gidişat hiç de iyi değildir

Ekonomi ve Ahlaki yozlaşma kangrenleşen sorunlarla toplumu değerlerinden uzaklaştırdığını kaleme alan Altındağ, DEDAŞ ve Toprak Mahsulleri Ofisinde yaşanan usulsüzlüklere dikkat çekti.

Gidişat hiç de iyi değildir

Araştırmacı Yazar Mehmet Ali Altındağ, "Tek Gaye ve Ana Amaç; Yepyeni bir Türkiye" başlığı altında bugünkü Günün Yorumu Köşesinde, toplumu temel değerlerinden hızla uzaklaştıran ekonomik ve ahlaki çöküntülere dikkat çekti. "Ahlaki çöküntü, ahlaki yozlaşma denilen “fitne dinamiti”, aile denilen kavramı ve mefhumunu, “tarumar” etmiş durumda... Gençlik derseniz derbeder!…" diyen Altındağ, Milli Eğitim müfredatının, milli ve yerli olmayışının temel etken olduğunu yazdı.

Diyarbakır'da "ulaşıma yapılan zammı" eleştiren Altındağ, DEDAŞ'ın elektrik kesintileri ve dalgalanmalarının vatandaşları mağdur ettiğini, elektronik ve fabrikalardaki iş makinelerinin arızalanmasına neden olup, milyonlarca lira hasar oluşturduğunu dile getirdi. Altındağ, Toprak Mahsulleri İl Müdürlüğünün destek amaçlı düşük fiyatla ithal edilen arpayı, bedelini çiftçiden peşin olarak almasına rağmen aylardır teslim etmediğini de köşesine taşıyarak, çiftçinin yaşadığı mağduriyete dikkat çekti.

İlgili ve yetkilileri göreve çağıran Altındağ, siyasi politize olmuşluktan da söz etti. Son dönemlerde Diyarbakır başta olmak üzere bölge illerinde yaşanan birçok hadisenin AK Parti iktidarına adeta suikast düzenleyici mahiyette olduğunu ifade eden Altındağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek yaşananları mercek altına almasını istedi.

GÜNÜN YORUMU İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak: Diyarbakır Söz