Mazlum Der: "Sivil Siyaset Kanalları Tıkanmamalıdır"

Mazlum Der AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik'in bir grup PKK'li tarafından alıkonulması ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaparak sivil siyaset kanalları tıkanmamalıdır ifadelerine yer verdi.

Mazlum Der:

Mazlum Der Diyarbakır Şubesi, 14 Mayıs tarihinde AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik'in bir grup PKK'li tarafından alıkonulması ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Yapılan yazılı basın açıklmasında, kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkı, yaşam hakkından sonra en temel hak ve özgürlüklerin başında gelmektedir ifadelerine yer verildi.

Diğer tüm hakların varlığı ve kullanımı bu iki hakkın, yaşam hakkının ve kişi özgürlüğü ve güvenliği haklarının varlığına bağlı olduğu vurgulanan açıklamada, hiçbir ideolojik ve siyasi kaygıyla bu iki hak ihlal edilemez denildi.

SİVİL SİYASET KANALLARI

Yapılan yazılı basın açıklamasında, nereden gelirse ve kime karşı olursa olsun yaşam hakkını ve kişi özgürlüğü ile güvenliği haklarını ihlal eden tutumları reddediyoruz denilerek şöyle devam edildi: "İnsan bir meta değildir. İnsanı kaçırmak, onun çocuklarını, eşini, ana-babasını, akrabalarını, arkadaşlarını, komşularını da içine alan bir ölüm korkusu anaforu oluşturmaktır."

HALKIN YAŞAM HAKKI

Halkın yaşam hakkının teminat altına alınması için devlet gereken önlemleri almalıdır ifadelerinin yer aldığı yazılı basın açıklamasının devamında, devlet görevlilerinin ihlal yapmamış olması, ihlali başkalarının üretmiş olması devleti sorumluluktan kurtarmaz vurgusu yapıldı. Devletin bu konuda pozitif ve negatif iki yükümlülüğünün olduğu hatırlatılan açıklamada, devletin hem ihlal üretmemesi, hem de ihlale izin vermemesi gerektiğini belirtilerek devletin en önemli varlık nedenin de bu olduğunun altı çizildi.

Yapılan basın açıklamasında son olarak şu ifadelere yer verildi: "Gerek değişik tarihlerde alıkonulan asker, polis, diğer siviller ve gerekse de 14 Mayısta alıkonulan Veysel Çelik'in derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılmasını talep ediyor ayrıca bu hususta üzerimize düşecek her türlü sorumluluk ve inisiyatifi almaya hazır olduğumuzu bildiririz."

Kaynak: Diyarbakır Söz