Görüş Bildir

Tarsim'de yolsuzluk!

Jandarma KOM birimlerince, TARSİM bünyesinde yolsuzluk yapıldığı iddiası üzerine haklarında gözaltı kararı çıkartılan 24 şüphelinin yakalanması için Batman merkezli 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Tarsim'de  yolsuzluk!

Operasyonda gözaltına alınanlar arasında bulunan ekspertizlerin arsa sahiplerine haksız yere hasar ödemesi yapılmasıyla TARSİM'i zarara uğrattıkları tespit edildi

DİYARBAKIR-Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) birimlerince, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) bünyesinde yolsuzluk yapıldığı iddiası üzerine haklarında gözaltı kararı çıkartılan 24 şüphelinin yakalanması için Batman merkezli 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

BÖLGE İLLERİNDE

Jandarma KOM birimleri, TARSİM bünyesinde yolsuzluk yapıldığı iddiası üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı verilen 24 şüphelinin yakalanması için harekete geçti. Batman merkezli operasyonun eş zamanlı olarak Şırnak, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Hakkari'de de düzenlendiği öğrenildi.

Haklarında gözaltı kararı bulunan şüpheliler arasında bulunan ekspertizlerin düzenledikleri raporlarla arsa sahiplerine haksız yere hasar ödemesi yapılmasını sağladıkları ve bu yolla TARSİM'i zarara uğrattıkları belirlendi.

TARSİM'i 6 milyon zarara uğratmışlar

Haklarında gözaltı kararı bulunan şüpheliler arasında bulunan ekspertizlerin, düzenledikleri raporlarla arsa sahiplerine haksız yere hasar ödemesi yapılmasını sağladıkları ve bu yolla TARSİM'i 6 milyon lira zarara uğrattıkları, kendileri ile anlaşmayan arsa sahiplerinin raporlarına ise olumsuz yanıt verdikleri ve çiftçilere haksızlık yaptıkları belirlendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi