Vatandaş tedirgin!

Diyarbakır’da yeniden artış gösteren hırsızlık, kapkaç ve dolandırıcılık olayları vatandaşları mağdur ediyor. Bu olaylara karşı çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ,oluşturduğu ekiplerle banka ve ATM önlerinde tek tek vatandaşları uyarıyor. Şüpheli davranışlarda bulunan kişiler ise önce uyarılıyor, daha sonra gözaltına alınıyor.

Vatandaş tedirgin!

Fırat AVCIL

DİYARBAKIR- Hemen her gün çok sayıda hırsızlık, dolandırıcılık ve kapkaç olayının yaşandığı Diyarbakır’da vatandaşların deyim yerindeyse huzuru kalmadı. Emniyet birimleri ve yerel gazetelere bu konularda çok sayıda şikayet gelirken, hırsızlık, kapkaç ve dolandırıcılık zanlıları en çok vatandaşların kalabalık olarak kullandığı alış-veriş noktalarını ve bankalara ait bankaların bulunduğu alanlarda pusu kuruyor. Akıl almaz yöntemlerle vatandaşları soyan hırsızlar, vatandaşları canından bezdirirken, emniyet son çare olarak toplu alış veriş yerleri ile ATM ve bankaların etrafında çalışmalarını yoğunlaştırdı.

VATANDAŞLARA ‘HEMEN BİLDİRİN’ UYARILARI

 Özellikle banka içinde ve ATM önlerinde telefonla konuşan vatandaşlara müdahale eden ekipler, vatandaşa kendinden para istenip istenmediğini soruyor. Hemen her bankada görev alan ekipler, banka içinde sıra bekleyen vatandaşları da uyararak, kendilerini savcı, polis veya hakim olarak tanıtıp hesaba para yatırmasının istenmesinin dolandırıcılık olayı olduğunu anlatıyor. Vatandaşların bu tür olaylarda kesinlikle para yatırmamaları gerektiğini belirten ekipler, bu durumlarda hemen 155 Polis İmdat telefonuna bilgi verilmesi gerektiğini söyleyerek uyarılarda bulunuyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz