Görüş Bildir

Beslenme dostu okul!

Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu programlarına başvuru yapıp sertifika ve başarı belgesi almayı hak eden eğitim kurumlarına ödülleri verildi.

Beslenme dostu okul!

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla başlatılan "Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu" programına katılan okul ve kurumların idarecilerine, sağladıkları başarıdan dolayı sertifika ve başarı belgesi verildi.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen programın ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan’ın yanı sıra İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Ok, İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Recep Bütün, Ergani İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabay, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Ramazan Tekdemir, Necdet Güler ile Mansur Kendal, İl Halk Sağlığı Şube Müdürü İlhan Ulu ve okul müdürleri katıldı.

BESLENME DOSTU OKULLAR

Açış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aslan, “ Yöneticilikte en kötü şey; makamı ile değişen insanlardır, geldiği makama göre şekillenen insanlardır, makamıyla birlikte karakteri ve şahsiyeti şekillenen insanlardır. Ama bizim yöneticilik anlayışımız makamıyla şereflenen değil, geldiği makamı şereflendiren kişiler olmalıyız. Bu görevler bizlere birer emanettir. Dolaysıyla bulunduğumuz kurumlarda sevgiyi ve hizmeti tesis etmek bizim en önemli görevlerimizdendir.  Bulunduğumuz makamlarda asla kişiliğimizi, kimliğimizi kaybetmememiz gerekiyor. Siz değerli okul müdürlerimi Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Programlarına göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı içten tebrik ediyorum. Sizler o makamın kıymetini bilmiş ve hakkını vermiş olan okul müdürlerisiniz. Bu okul müdürlerimiz sosyal ve kültürel anlamda, fiziki anlamda, temizlik anlamında okullarında farklılık meydana getirmiş olan okul müdürlerimizsiniz. Her zaman dediğim gibi ‘Okul müdürü ne ise okulu da odur’ şiarından hareketle sizler de okullarınızın çehresini değiştirerek okullarınıza layık birer okul müdürü oldunuz. Biz eğitimin her kademesinde bulunan bir ekibiz. Bu ekip olarak öncellikle birbirimize karşı samimi bir muhabbetle çalışmalarımızı sürdürdüğümüz sürece başarıya ulaşacağız. Okullarınızda yaptığınız farklılıktan dolayı hepinizi tekrar yürekten kutluyorum. Bu başarılı çalışmalarınızın devamlılığını diliyorum” şeklinde konuştu.

SERTİFİKALARI VERİLDİ

Konuşmanın ardından Beslenme Dostu ve Beyaz Bayrak Programları kapsamında İl Halk Sağlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ekipleri tarafından yıl boyunca yapıan çalışmaların gösterildiği bir sunum gösterimi gerçekleştirildi.

Sunumun ardından Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu programlarına başvuru yapıp sertifika ve başarı belgesi alan okul/kurumların idarecilerine başarı belgeleri ve sertifikaları teslim edildi.  Tören, Kayapınar Halk Eğitimi Merkezi Müzik grubu tarafından verilen mini konserin ardından son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi