Gap İllerinde "Markalaşma" Hamlesi

GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, bölge illerinde markalaşma çalışması planlandığını bildirdi.

Gap İllerinde

Cumhuriyet tarihinin en büyük bölgesel kalkınma projelerinden biri olarak uygulanan GAP kapsamında hem bölgeyi hem de Türkiye'yi uluslararası alanda marka haline getirecek çalışmalara hız verdi.

GAP BKİ'nin dünyanın önde gelen ülke ve kentleriyle mücadele edebileceği sektörlerin belirlendiği "Rekabet Gündemi" çalışmasında ön plana çıkan turizm, yenilenebilir enerji ve organik tarım alanlarında bölgede ciddi anlamda altyapı çalışmaları sürdürülüyor.

Bölgenin gelecekteki gözde sektörü olacağı tahmin edilen turizm alanında hazırlanan "GAP Master Planı" kapsamında markalaşma konusundaki sıkıntıların giderilmesi için bu yıl çalışmalara başlanıyor.

-Özel ajans kurulacak-

 

GAP BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil, bu yıl bölge illerinin markalaşma ve tanıtımına yönelik projenin yatırım planına alındığını bildirdi.

Hedeflerinin bölgenin marka değerini yükseltmek olduğunu vurgulayan Karahocagil, bölgede Türkiye ve dünya açısından ciddi anlamda marka değeri bulunan mekanların bulunduğuna dikkati çekti.

Karahocagil, aralarında dünyanın en eski yerleşim alanı olarak kabul edilen Göbeklitepe, tarihi tapınak Nemrut Dağı, Zeugma Müzesi ile Mardin ve Diyarbakır illerinde çok sayıda tarihi yerin bulunduğunu hatırlattı. Karahocagil, çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:

"İl il markalaşma çalışması yapacağız. Özellikle beş ilimizde Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır'da markalaşma çalışmaları yapacağız. Bölgenin imajını düzeltecek tüm tedbirleri alacağız. Bu anlamda bölgenin imajıyla ilgili sıkıntılar oluşturabilecek konulara uygun tedbirlerle müdahale edeceğiz. Çok özel bir ajans oluşturacağız. Dünyanın tecrübesini bölgemize yansıtmaya çalışacağız. Bunu hem biz yapacağız hem de illerimizin idarelerinin elini taşın altına koymasını sağlayarak yapacağız. Birlikte üretip birlikte çalışacağız."

-"Konaklama süresi uzatılacak"-

Sadrettin Karahocagil, söz konusu çalışmalarla bölgenin artan turizm değerini daha yükseklere çıkartılmasının planlandığını ifade ederek, ayrıca turist sayısının artacağını söyledi.

Tatilcilerin ajandalarına, bölge illerinin tek tek girmesini sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Karahocagil, şunları kaydetti:

"Geçerken uğrayan veya başka vesilelerle gelip bölgeyi görmektense 'Bu yıl Mardin'e, bu yıl Şanlıurfa'ya bu yıl Gaziantep'e tatilimi geçirmek üzere gideceğim' diyen insan sayısını artıracağız. Günübirlikten öte iş için kongre ve küçük toplantılarla bölgeye gelinmesinden ziyade 'Bu yılki 10 günlük iznimi Şanlıurfa'da, Gaziantep'te, Adıyaman'da geçirmek istiyorum' fikrini insanların hayallerine, hazırlıklarına ve ajandalarına sokmaya çalışacağız."

Kaynak: Diyarbakır Söz