GAP’a para akıtacağız!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti'nin iktidara geldiği günden bu yana Güneydoğu Anadolu Projesi'ni önemsediğini, "2003-2014 yılları arasında GAP bölgesine 32 milyar 300 milyon lira yatırım yapıldı" dedi.

GAP’a para akıtacağız!

DİYARBAKIR-Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gaziantep'te, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde düzenlenen 'Küçük Kalpler Projesi'nin protokol törenine katıldı. Törene Bakan Yılmaz'ın yanı sıra, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 11 yılda GAP bölgesine 32 milyar 300 milyon lira yatırım yapıldığını kaydederek, "Bir taraftan çözüm süreciyle gelecek huzur ortamı, diğer taraftan yeni GAP Eylem Planı kapsamındaki yeni teşvik programlarıyla İnşallah GAP son 12 yılda yaptığı atağı yeni bir atakla çok daha üst seviyelere çıkaracak. Bu bölge, tarihte çok önemli medeniyetlere ev sahipliği yapan bir bölge. 21'inci yüzyılda GAP yükselen ve yıldız bir bölge olarak yoluna devam edecek. GAP ile birlikte DAP dediğimiz Doğu Anadolu, DOKAP dediğimiz Doğu Karadeniz, KOP dediğimiz Konya Ovası projemiz devam ediyor. Her birine ilişkin yeni eylem planları hazırladık. Küresel rekabette Türkiye'yi çok daha öncü bir ülke haline getirirken diğer taraftan da Türkiye içindeki dengesizlikleri gideriyoruz. Türkiye'yi topyekun bir kalkınma planının içerisine dahil etmiş oluyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz ve beraberindekiler 180 bin çocuğun kalp taraması yapılacağı protokolü imzaladı. Bakan Yılmaz, imza töreninin ardından öğrencilerin kalp taramasından geçirildiği Pakize Kemal Öğücü İlkokulu'nu ziyaret edip doktorlardan bilgi aldı.

GAP EVDE KULUÇKA MERKEZİ'Nİ AÇTI                               

Bakan Yılmaz, daha sonra ardından GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve UNDP işbirliğiyle yürütülen 'GAP Evde Kuluçka Merkezi'nin de açılışına katıldı. Bakan Yılmaz, merkezin açılışını yaptıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AK Parti'nin seçim beyannamesinin sorumluluk içerisinde hazırlandığını ifade eden Bakan Yılmaz, şunları söyledi:

"Biz 2002 yılından bu yana hazırladığımız her beyannameyi daha sonra hükümet programına dönüştürdük ve hayata geçirdik. Biz beyannamelerimiz uygulanmasına dönük olarak hazırlıyoruz. Diğer partiler de biliyorsunuz kendi ilan ettikleri beyanlarda iktidara gelmeyi görmüyorlar. Dolayısıyla onlar rahatlar. Yarın uygulayacakları bir şeyi taahhüt etmiyorlar. Sadece fikirlerini paylaşmış oluyorlar. AK Parti ile diğer partilerin kulvarı farklı. Bizim beyannamemiz çok daha gerçekçi ve ayakları yere basan bir beyanname. Bütün partiler maşallah dağıtıyorlar ne varsa, olmayan kaynakları da dağıtıyorlar. AK Parti'nin beyannamesinde hem bir büyüme, hem de bir sosyal strateji var."

Kaynak: Diyarbakır Söz