Bu yıl içinde Trakya'dan büyük alanı ağaçlandıracağız

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ağaçlandırma seferberliği kapsamında bu yılın sonuna kadar 2 milyon 400 bin hektarlık alanın ağaçlandırılacağını, bunun ise neredeyse Trakya'dan büyük olduğunu söyledi.

Bu yıl içinde Trakya'dan büyük alanı ağaçlandıracağız

Honaz'ın Ovacık köyündeki ormanlık alanda, AK Parti Denizli İl Kadın Kolları Başkanlığı'nın fidan dikim törene katılan Bakan Eroğlu, kadın kollarının köylere gelir getirici badem, ceviz, fıstık çamı gibi fidan dikerek sosyal sorumluluk çerçevesinde güzel bir faaliyet yaptığını ifade etti. Ağaç dikimi konusunda AK Parti’nin diğer partilere de örnek olduğunu belirten Eroğlu, “Biraz da böyle faydalı işlerle uğraşsalar diye ümit ediyorum. Bugün badem ve fıstık çamı dikiyoruz. Köylerimize gelir getirici badem, ceviz, fıstık çamı gibi fidanlar ekerek, 49 yıla kadar bu ağaçların gelirlerinden istifadelerini sağlayacağız. Masrafı bakanlığımızdan olmak üzere orman köylerimize, bozuk orman alanlarımızdan ya da ağaçlandırılması uygun olan Hazine arazilerinden yer tahsis ediyoruz. 49 yıla kadar gelirleri onlara ait oluyor. Bu çerçevede köylerimize çok büyük fayda sağlayacağına inanıyorum, çünkü insan yaşarsa devlet de yaşar.” dedi.

Bakanlığının ağaçlandırmada büyük hamleler yaptığını vurgulayan Eroğlu, “Ağaçlandırma seferberliği kapsamında bu yılın sonuna kadar 2 milyon 400 bin hektarlık alanı ağaçlandırmış, bozuk ormanları ıslah etmiş olacağız. Bu neredeyse Trakya'dan büyük bir alandır. Belçika'nın 3 milyon hektar olduğu düşünülürse, Belçika'ya yakın bir alan ülkemizde ağaçlandırılmış olacak.” diye konuştu. Çalışmalarının sadece ormanlık açık alanları ağaçlandırmak olmadığını anlatan Eroğlu, “Okul ve hastane bahçelerini, yolları, mezarlıkları da ağaçlandırıyoruz. Peygamber Efendimiz, 'Elinizde bir fidan varsa, yarın kıyamet kopacağını bilseniz dahi dikiniz.' diye emir buyurduğu için ağaçlandırmaya devam edeceğiz. Ağacın önemi, gün geçtikçe daha iyi anlaşılıyor. Küresel iklim değişimine karşı mücadelede en önemli unsur, ormanları korumak ve ağaçlandırmaktır. Ağaçlar havadaki karbondioksit gazını yutuyor, yerine oksijen veriyor, yani havayı temizliyor.” şeklinde konuştu.

Denizli’de bozuk orman alanlarını ıslah seferberliği kapsamında 2003 yılından 2011'in sonuna kadar 814 bin 300 dekarlık alanda çalışma yaptıklarını kaydeden Eroğlu, bu çalışma sonucunda yaklaşık 39 milyon adet fidanı daha toprakla buluşturdukları sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler