Cuma İçten: Emek hırsızlarına halk en güzel cevabı verdi

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır gezisini değerlendirerek, KESK, GÜNSİAD gibi STK’lar ve Baro tarafından yapılan “Başbakanın gelişinden hiçbir beklentimiz yok” açıklamasına sert tepki gösterdi.

Cuma İçten: Emek hırsızlarına halk en güzel cevabı verdi

Başbakan Erdoğan’ın kente girer girmez çoluk çocuk herkes tarafından coşkuyla karşılandığını belirten İçten, “Üç-beş kişinin söylediği sözlere artık Diyarbakır Halkı itibar etmiyor. BSP ve PKK tarafından baskı altına alınmaya çalışan esnafın bugünde kepenkleri kapatmadığını gördük. Emek hırsızlarının çabasının boşa gittiğini görmek bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Diyarbakır’daki bu coşku inşallah ilelebet devam edecektir” dedi ve açıklamalarını şöyle sürdürdü.

ARTIK YEMEZLER

Çağımızın en büyük özgürlük savaşçısı ilimize geliyor birileri kalkmış “Protesto edin, dinlemeye gitmeyin, tepkinizi ortaya koyun” diyerek Selahattin Eyyübi, Şeyh Sait ve peygamber torunlarını galeyana getirmeye çalışıyor. Artık yemezler. Bu şehir ve halk kendisine hizmet edene asla ihanet etmez. Daha öncekiler Diyarbakır’ın ‘d’sine bile bakmazken Sayın Başbakanımız bir Dünya Lideri olarak tam dokuz kez şehrimize geldi. 2011 yılında 453 proje 73 tesisle 430 milyon lira, 2012 yani bugün 256 proje 39 tesis 268 milyon liralık hizmet getirdi.

Diyarbakır’ın ilk çevre yolu olma niteliğini kazanan Elazığ-Şanlıurfa il yollarını birbirine bağlayacak olan 13 kilometrelik Diyarbakır kuzeybatı çevreyolu, kent trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak. Bölgemizin en büyük spor salonu olma özelliğine haiz Diyarbakır Seyrantepe 6 bin kişilik Spor Salonu, Dicle Üniversitesi’nin ihtisas hastanesi olma özelliğine sahip ve bölgenin en büyük kalp hastanesi olan Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi Kulp, Lice ve Çermik İlçeleri’ne yapılan 500 kişilik spor salonları, Ergani Şirinevler Aile Sağlık Merkezi ve Hani ilçesi 10 daireli lojmanı, Devlet Su İşlerinin Bismil Kamışlı ve Pınarbaşı taşkın koruma yapıları, Bismil Sosyal Güvenlik Merkezi, TEİAŞ’ın Bismil enerji hattı ile Bismil trafo merkezi açılışları anaokulları. İlköğretim okulları ve liseler olmak üzere toplam 326 derslik. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Koruma Bakım Rehabilitasyon Merkezi ile Çocuk ve Gençlik Merkezi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık alanında 7 kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi, 9 tarımsal kalkınma kooperatifi, 17 GAP eylem planı süt sığırcılığı yatırım desteklenmesi, 10 Diyarbakır-Siirt-Batman Kırsal Kalkınma (İFAD) Projesi; İl Özel İdaresi’nin Köydes Projesi kapsamında toplam 47 içme suyu şebeke sistemi, 36 sondaj, 406 kilometre 1 ve 2’nci kat asfalt ve 236 kilometrelik stabilize yol ile sanat yapılarının açılışı Diyarbakır Halkı bunu nasıl unutur?

EMEK HIRSIZLARI AVUÇLARINI YALADILAR

Gece gündüz çalışan bir Başbakanımız var. Daha ilimize gelmeden birileri yine ortalığı savaş alanına çevirmeye çalıştı. Çocuklarımız yol boyu kırmızı karanfillerle karşıladı Başbakanlarını. Kürtçe ve Zazaca Hoş geldiniz yazıyordu pankartlarda. PKK, BDP ve KCK’nın kepenk kapattırma baskısı KESK, GÜNSİAD ve Diyarbakır Barosu gibi STK’ların halkı Emek Kralına ve Ak Parti’ye karşı doldurmaları işe yaramadı. Salon tıklım tıklım doldu. Dışarıda yer yoktu. Var olan tek şey sevgi ve coşkuydu. Hal böyle olunca de emek hırsızları avuçlarını yaladılar. Halkımız Diyarbakır’ın kardeşlik ve hoş görü şehri olduğunu bir kez daha gösterdi. Teşekkürler Diyar-ı Bekir’im Teşekkürler her türlü güzelliği hak eden halkım.

GÜZELE GÜZEL DİYEN STK’LARA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

İlimizde 878 sivil toplum kuruluşu var. Birkaçı hizmete at gözlükleriyle bakarken büyük çoğunluğu geniş ve tarafsız bakmaktadır. Eğriye eğri doğruya doğru diyen çok sayıda STK Diyarbakır’a gelen Çağımızın Özgürlük Savaşçısı Başbakanımızı bağrına basmıştır.

Gönül Köprüsü Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, Gönül Kapısı Derneği, İnsan ve Erdem, Diyarbakır ve Değerlerini Koruma Derneği, Evrensel Barış ve Kardeşlik Hareketi, Doğu ve Batı Kardeşlik Platformu, MÜSİAD Diyarbakır Şubesi, Yeşil ay Diyarbakır Şubesi, TÜMSİAD, Eğitim Bir-Sen, Sağlık-Sen- TOÇBİR-SEN, Büro Memur-Sen, Menbir-Sen, Bayındır Memur-Sen, Enerji Bir-Sen, Kültür Memur-Sen, Birlik Haber Sen, Ulaştırma Memur-Sen- Diyanet-Sen, TÜGEÇ, DOSİAD’a "Gelişme, kalkınma ve demokratikleşme çabaları ile barış ve kardeşliğe yoğun ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde Başbakanımızın Diyarbakır'a gelişi, umut ve beklentilerimizi güçlendirmiştir" dedikleri ve güvendikleri için şükranlarımı sunuyorum.

Onların bu beklentilerini en üst düzeyde gerçekleştirmek için tüm teşkilatımızla birlikte hız kesmeden çalışmayı sürdüreceğimize de söz veriyor, emek hırsızlarıyla hiçbir zaman işimiz olmaz diyoruz.

Kaynak: Diyarbakır Söz