DHMİ Havacılık Akademisi Artık 7 Yaşında!

DHMİ kurulumundan bu yana 266 bin 938 kişiye eğitim veriyor. 13 milyar liranın üstünde gelir sağlayan Havacılık Akademisi 7. yılını kutluyor!

DHMİ Havacılık Akademisi Artık 7 Yaşında!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi havacılık akademisinde kurulduğu günden bu yana 266 bin 938 kişiye eğitim verildi. Bu eğitimler sayesinde toplamda 13 milyar liranın üzerinde gelir sağlandı.

DHMİ Havacılık Akademisinde Kutlama!

Sivil havacılık faaliyetlerinin yanında uluslararası hava ulaşımındaki mal ve can güvenliğinden sorumlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde hizmet veren DHMİ’nin faaliyete soktuğu havacılık akademisi 7’nci yaşını kutladı.

DHMİ havacılık akademisi, bünyesinde bulunduğu Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütü ve Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü kriterlerine göre verdiği eğitimle uluslararası düzeyde adından söz ettirmeye devam ediyor.

Kurulduğu günden bugüne Havacılık Akademisi, havacılığın farklı alanlarında, havacılık sektöründe ve DHMİ personeli yanında havacılık sektöründeki diğer paydaşlar olmak üzere toplam 266 bin 938 kişiye eğitim verildi. Verilen bu eğitimler sayesinde 13 milyar liranın üzerinde gelir elde edildi.

2023 Yılında 43 Bin 217 Personele Eğitim Verildi!

DHMİ Havacılık Akademisi’nde 2023 yılında işletme alanları ve seyrüsefer başta olmak üzere tüm birimlerin ihtiyaçları doğrultusunda 43 bin 217 personel bu eğitimlerden faydalandı.

Bu eğitim sürecini başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifika, diploma, katılım belgesi verildi. Ayrıca, 2023 yılında yüz yüze verilen eğitimlerin yanında Havacılık Eğitim Dairesi Başkanlığınca kullanıma sunulan Eğitim Yönetim Sistemi üzerinden uzaktan eğitim sistemi ile eğitimler gerçekleştirildi.

DHMİ Havacılık Akademisi’nde, çağın gerekliliklerine uygun eğitim ve dijitalleşme çağının gerekliliklerine uygun teknolojik altyapı sağlanarak uzaktan eğitim verildi.

Havacılık Akademisi’nde, uzaktan eğitim platformu üzerinden 51 bin 114 kursiyere video ve online tabanlı olarak eğitimler verildi. Havacılık Akademisi, ulusal ve uluslararası sektöre uzaktan eğitim hizmeti sunarak yaklaşık 20 milyon TL tasarruf sağladı.

Bu Eğitim Yönetim Sistemi ile DHMİ, 2 milyar liranın üzerinde gelir elde etti. Ayrıca 2023 yılında verilen kurum dışı eğitim hizmetleri sonucunda da 2 milyarların üzerinde gelir elde edildiği açıklandı.

İlgili Haberler:

JAXA: SLIM Uzay Aracı Yeniden Çalıştırıldı

2023-YDUS 2. Dönem Sonuçları Açıklandı

Tatil Dönüşü Ders Yoğunluğu Yaşatılmamalı

Kaynak: İHA