Erzurum'da 10 mühürlü boş zarf ile ilgili tutanak tutuldu

Erzurum'un merkez Palandöken İlçesi'ndeki bir okulda sandık başkanına teslim edilmek istenen damgalı ve mühürlü 10 boş zarfla ilgili görevliler ve parti müşahitleri tutanak tuttu.

Erzurum'da 10 mühürlü boş zarf ile ilgili tutanak tutuldu

Palandöken İlçesi'nin Maksut Efendi İlkokulu ve Ortaokulu'nda bulunan 1001 numaralı sandıkta görevli HDP sandık görevlisi Sebeki Sarıdemir, bir kişinin ilçe seçim kurulundan gönderildiğini öne sürerek sandık başkanına üzerinde damga ve mühür bulunan 10 boş zarfı verdiğini görünce müdahale etti. Sinan Özbey'in getirdiği boş sarı zarflar üzerine, sandık kuruluna ilçe seçim kurulu tarafından teslim edilen boş zarf ve oy kullanılacak pusulaların yeniden sayımı yapıldı. Zarf ve kullanılacak oy sayısındafarklılık olmaması üzerine gönderilen boş zarflarla ilgilitutanak tutuldu.Soruşturma sürdürülürken, HDP 1'inci sıra Milletvekili Adayı Seher Akçınar Bayar,gelerek bununla ilgili olarak suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

TUTANAK
Sosyal medyada da paylaşılan ve boş zarflarla ilgili oluşturulan tutanakta şöyle denildi:
"Merkez Palandöken ilçesindeki Maksut Efendi ilköğretim okulu: 25'nci dönem milletvekili seçimi esnasında, 09.45 sıralarında 1001 numaralıseçim sandığı bulunduğu oda içerisinde, HDP sandık görevlisi olan Sebeki Sarıdemir tarafından elinde 10 adet YSK tarafından damgalı ve mühürlü sarı içi boş oy pusulasının içine konulduğu zarf ile elinde gezerken 1964 doğumlu Sinan Özbey'i görerek biz kolluk kuvvetlerine getirtmek suretiyle şahsın bu zarfları sandık başkanına vermeye çalıştığını ve şikayetçi olduklarını beyan ettiler. Sinan Özbey isimli şahıs, bu 10 adet zarfın kendisine Palandöken ilçe seçim kurulunda görevli Burhanettin Dengiz isimli şahıs tarafından Şehitler İlköğretim okuluna verilmek üzere teslim edildiğini, kendisinin buraya yanlışlıkla geldiğini beyan etmiştir.

KİMLER İMZALADI?

Metin Arslan (Komiser Yardımcısı), Alper Gökkaya (Polis Memuru), Erkan Yıldırım (Polis Memuru), Hasan Öcal (Polis Memuru), Mehmet Adıbüyük (Polis Memuru), Ömer Kandaş (Polis Memuru), Hakan Varil (Polis Memuru), Celal Akkavak (Polis Memuru), Davut Erkan (Avukat), Zahir Uzun (Milletvekili adayı) Sebeki Sarıdamir (HDP Müşahidi), Davut Erkan (Avukat), Ömer Fırat (AKP Müşahidi) Sinan Özbey (Şüpheli)"

OLAYI ORTAYA ÇIKARAN HDP'Lİ NE DEDİ?

Boş zarf olayı ile ilgili konuşan HDP müşahidi Sebeki Sarıdemir, "1001 nolu sandıkta arkadaşın biri geldi seçim kurulunda görevli olduğunu söyledi. Elindeki '10 zarfı sandığa teslim etmem lazım' dedi. 'Niye teslim edeceksin?' dedik. 'Biz seçim kurulunda görevliyiz sandıkta boşluk olduğunu' söyleyip buraya vereceklerini söyledi.İtiraz ettik oylar ve pusulalar sayıldı tutanak tutuldu. Böyle bir şeyin yolsuzluk olduğunu söyledik. Çalıntı zarf olduğunu düşündük, Emniyet'e tutanakla teslim ettik. MHP'liler geldi avukatları ile birlikte bunun hırsızlık olduğunu söylediler. Hep birlikte tutanak tuttuk ilçe seçim kurulunda bir özel bir de resmi araç gelip 10 zarfla birlikte arkadaşı götürdüler. Görevliler bize Şehitler İlköğretim Okulu'nda zarf boşluğu varmış oraya götüreceklerini iddia ettiler. Bu pek fazla inandırıcı gelmedi. Görevli polisler ilçe emniyet müdürünü, ilçe emniyet müdürü de ilçe seçim kurulu başkanını aradı."

Kaynak: DHA