Erzurum'da Güzelova köyünde çıkan yangında can pazarı yaşandı!

Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Güzelova köyünde yangın çıktı. 10 ev ahırlarıyla birlikte kül oldu. Tonlarca ot balyaların da alev almasıyla yangın çok uzaklardan göründü. Köydeki vatandaşlar itfaiye ekipleriyle geç kaldıklarını gerekçe göstererek tartıştı.

Erzurum'da Güzelova köyünde çıkan yangında can pazarı yaşandı!

Kent merkezine 15 kilometre uzaklıktaki 2 bin 500 nüfuslu Güzelova köyünde bugün akşam saatlerinde elektrik kontağından çıktığı sanılan yangın korkulu anlar yaşattı. İhbar üzerine köye giden Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ve orman bölge müdürlüğü ekipleri, evlerin iç içe ve damlarında otların bulunması nedeniyle yangına müdahalede güçlük yaşadı.

İTFAİYE EKİPLERİ VATANDAŞLARLA TARTIŞTI

İtfaiye ekipleri, bir taraftan yangına müdahale ederken diğer taraftan da geç kaldıklarını iddia ederek tepki gösteren vatandaşlarla tartıştı. Köy halkı bir tarafan yangına taşıdıkları kovalarla su dökerken bir taraftan da ahırdaki havyanları kurtarmaya çalıştı.

AKŞAM EZANI OKUNUYORDU!

Yangının akşam ezanı okunurken çıktığını söyleyen Köy Muhtarı Harun Köse, "Yangının nasıl çıktığını tam olarak bilmiyoruz. Camiden çıktığımızda alevleri gördük. Eline kova alan yangın yerine koştu. Ancak baş edemedik. Evler iç içe ve üstlerinde ot var. Diğerlerine sıçramasın diye çok mücadele ettik ama başaramadık. İtfaiye geldiğinde alevler diğer evlere sıçramış ve büyük bir alan yanıyordu. İtfaiye ekipleri de yetersiz kaldı. Köy halkı da ekiplere yardımcı oldu. Tek sevincimiz can kaybının olmaması. Yangını görünce hayvanları tahliye ettik. Evlerle birlikte samanlık, ahır ve kilerlerde yanarak kullanılmaz hale geldi" dedi.

4 SAAT SÜRDÜ!

Yaklaşık 4 saat süren yangını kontrol altına alan itfaiye ekipleri, gecenin ilerleyen saatlerine kadar soğutma çalışmasını sürdürdü. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz