"Evet" için nöbet

"Birlik için Evet Platformu" çatısı altında bir araya gelen 56 sivil toplum kuruluşu, halk oylaması için kurdukları merkezde nöbet tutacak.

Siirt'te "Birlik için Evet Platformu" çatısı altında bir araya gelen 56 sivil toplum kuruluşu (STK), 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylaması için kurdukları merkezde nöbet tutacak.

Güres Caddesi'nde oluşturulan Birlik İçin Evet Platformu Tanıtım Merkezi'nde bir araya gelen ve aralarında Memur-Sen, Ensar Vakfı, HUDER, TÜGVA, İHH, İlim Yayma Cemiyeti ve Anadolu Gençlik Derneği temsilcisinin yer aldığı platform üyeleri, halk oylamasıyla ilgili yapılacak çalışmalar hakkında görüş alış verişinde bulundu.

Platform sözcüsü Murat Şeker, yaptığı açıklamada, STK'ların sırayla nöbet tutacağını merkezde halk oylamasıyla ilgili vatandaşları detaylı şekilde bilgilendireceğini söyledi.

Şeker, merkezin sadece platform üyelerine değil, herkese açık olacağını aktardı.

- "Biz uyursak çocuklarımız uyuyamayacak"

16 Nisan'a kadar herkesin "evet" için sahada olması gerektiğini vurgulayan Şeker, şunları kaydetti:

"Platform üyesi STK'lar, sırayla tanıtım merkezimizde nöbet tutacak. Eğer biz uyursak bundan sonra çocuklarımız uyumayacak. O nedenle sahada olmamız gerekir. Sahada siz dostlarımızın desteklerini bizden esirgememesi lazım. Sahada hep birlikte çalışırsak, yarınlarımızı inşa edersek emin olun torunlarımız bile bize duacı olacaktır. Çünkü 100 yıldır olmadığı kadar bağımsız bir devlet olma yolunda ilerliyoruz. "

Daha sonra platform üyeleri hazırladıkları broşürleri esnaf ve vatandaşa dağıtarak halk oylamasında "evet" için destek istedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz