GAP Çocukları konser verdi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenlikleri Kapsamında TRT GAP Çocuk Koroları bir konser gerçekleştirdiler.

GAP Çocukları konser verdi

Cahit Sıtkı Tarancı Kültür ve Sanat Merkezi’nde Diyarbakır Valiliği ile TRT GAP Müdürlüğünce gerçekleştirilen 23 Nisan konserine İl Valisi Mustafa Toprak ve eşi Avukat Selime Toprak, Vali Yardımcımız Mustafa Can, TRT Diyarbakır Müdürü İlyas Aksoy, Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Arif Okçu ile diğer davetliler katıldı.

BÖLGEDEKİ YAYIN KALİTESİ

TRT Diyarbakır Müdürü İlyas Aksoy, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın asıl sahipleri olduğunu belirttiği çocukların bayramını kutlayarak başladığı konuşmasında TRT GAP Stüdyosunun geçen aylarda son model teknolojik teçhizatlarla donatılarak yayınlarına devam ettiğini söyledi. Yapılan bu yatırımların bölgede yapılan yayının kalitesini ve sayısını arttırdığını ifade eden Aksoy, “Çalışmalarımızı bir kamu yayın kuruluşu olmanın sorumluluğu ile yürütürken, toplumun beklentilerini karşılamaya yönelik yayınlar yapıyoruz. Bölgenin sosyal kültürel değerlerinin tanıtılması çalışmalarımızda belirli bir önem taşıyor” dedi.

 

GAP ÇOCUKLARI KONSERİ

TRT Diyarbakır Müdürü İlyas Aksoy’un konuşmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak TRT GAP Diyarbakır Radyosu Türk Halk Müziği Çocuk Korosu birbirinden güzel parçalarla salondaki izleyicilere keyifli anlar yaşattılar. Türk Halk Müziği Konseri’nin ardından Melikahmet Toplum Merkezi Halk Oyunları Ekibi folklor gösterisi sundular. Folklor gösterisinin ardından TRT Diyarbakır Radyosu Türk Sanat Müziği Korosu sahne aldı. TSM konserinin ardından TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Arzu Kuş 7 parçadan oluşan bir dinleri sundu.

İl Valisi Toprak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle düzenlenen programdan çok keyif aldığını belirterek, Programda yer alan bütün sanatçılara çocuklara ve Melikahmet Toplum Merkezi folklor ekibine ayrı ayrı teşekkür etti. Vali Toprak, “Demek ki biz çocuklarımızı olumsuzluklardan esirgediğimiz ve olumlu yönlere sevk ettiğimiz zaman ortaya böyle güzellikler çıkıyor. Program baştan sona çok güzel geçti. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum ve Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramınızı tebrik ediyorum. Ülkemize, çocuklarımıza ve hepimize hayırlar getirmesini diliyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyor ve teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra TRT Diyarbakır Müdürü İlyas Aksoy Vali Toprak’a Diyarbakır’a yapmış olduğu katkılarından ötürü bir plaket ve çiçek takdim ederken, Vali Toprak ise TRT THM Sanatçısı Arzu Kuş’a bir plaket takdim ederken, eşi Avukat Selime Toprak ile Vali Yardımcımız Mustafa Can da TRT THM ve TSM Koro şefleri ile Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Müdür Yardımcısına birer plaket takdim ettiler.

Kaynak: Diyarbakır Söz