Instagram Yeni Özelliği Test Ediyor

Instagram, gençleri korumak amacıyla mesajlarda çıplaklığı bulanıklaştıracak.

Instagram Yeni Özelliği Test Ediyor

Instagram, gençleri korumak amacıyla mesajlarda çıplaklığı bulanıklaştıracak. Instagram yeni özelliği test ediyor. Instagram, cinsel dolandırıcılık ve görüntü istismarı ile mücadele etme kampanyasının bir parçası olarak bazı yeni özellikleri test ettiğini açıkladı.

Instagram Yeni Özelliği Test Ediyor

Cinsel şantaj, bir kişinin çevrimiçi olarak müstehcen fotoğraflar göndermeye ikna edilmesini ve ardından mağdur para ödemediği veya cinsel tacizde bulunmadığı takdirde bu görüntüleri kamuya açıklayacağı tehdidini içeren bir şantaj türüdür.
Instagram, dolandırıcıların genellikle müstehcen fotoğraflar istemek için doğrudan mesaj kullandığını belirterek kişinin dm üzerinden yönlendirdiği fotoğraflarda bulanıklaştırma uygulayarak göndermeden evvel bir ke daha düşünmesine olanak tanıyacağını aktardı.

Instagram açıklamasında, "Bu özellik, insanları sadece direkt mesajdan istenmeyen müstehcenlik görmekten korumak için değil, aynı zamanda insanları karşılığında kendi resimlerini göndermeleri için kandırmak amacıyla çıplak resimler gönderebilecek dolandırıcılardan da korumak için tasarlandı" ifadelerine yer verdi.

Yeni Instagram Özelliği Nasıl Çalışacak?

Bu özellik, 18 yaşın altındaki tüm çocuklar için dünya genelinde varsayılan olarak açık olacak. Yetişkin kullanıcılar da, bu özelliği etkinleştirmeye motive eden bir bildirim alacak. Çıplaklık içeren görseller bir uyarıyla bulanıklaştırılacak ve kullanıcılara bu görselleri görüntüleme seçeneği sunulacak. Ayrıca göndereni engelleme ve ayrıca sohbeti bildirme seçeneğine de sahip olacaklar.
Çıplaklık içeren direkt mesajlar gönderen kişiler, hassas fotoğraflar gönderirken dikkatli olmaları gerektiğini uyaran bir mesaj alacak. Ayrıca, fikirlerini değiştirmeleri durumunda fotoğrafları geri alabilecekleri, ancak başkalarının onları daha önce görmüş olma ihtimalinin olduğu konusunda da bilgilendirilecekler. Bu özellik Meta Grubuna bağlı olan Facebook ve WhatsApp için aktif olmayacak. 
 

Kaynak: Diyarbakır Söz