Muş’ta PKK operasyonu: 4 kişi tutuklandı

Muş’un Bulanık ve Malazgirt ilçelerinde yapılan operasyonlarda çok sayıda örgütsel doküman, cep telefonları, DVD/CD-R, laptop ve örgüt mensuplarına ait fotoğraflar ele geçirilirken, 4 kişi de tutuklandı.

Muş’ta PKK operasyonu: 4 kişi tutuklandı

Muş Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Bulanık ve Malazgirt ilçelerinde 14 Ekim 2015 günü yapılan operasyonlarda, ‘bölücü terör örgütüne eleman temin etme, bölücü terör örgütünün kuryeliğini yapma, PKK/KCK terör örgütü adına tehdit, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, silahlı terör örgütünün propagandasını yapmak ve 7 Haziran 2015 seçimlerinde Seçim Kanunu’na muhalefet (zorlama)’ olayları ile ilgili olarak aralarında Demokratik Bölgeler Partisi Malazgirt eski İlçe Eş Başkanı M.B.’nin de bulunduğu F.Ö., Ş.E., Z.B. ve M.B. isimli 5 kişi yakalanmıştır. Yakalanan kişilerin, ev ve iş yerlerinde yapılan aramada; çok sayıda örgütsel doküman, cep telefonları, DVD/CD-R, Laptop ve örgüt mensuplarına ait fotoğraflar ele geçirilmiştir” denildi.

Şüpheli şahıslardan M.B., F.Ö., Z.B. ve M.B. isimli 4 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtilirken, Ş.B. isimli şahsın ise savcılıkta alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldığını kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz