Newroz Tertip Komitesi'nden çağrı: Diyarbakır'dan özgürlük ateşini yükseltelim

Diyarbakır Newroz Tertip Komitesi, perşembe günü düzenlenecek Newroz kutlamaları için çağrı yaptı. DEM’li Eren, "Tüm dünya öğrensin ki Kürt halkı ulusal kurtuluş taleplerinden asla vazgeçmeyecektir" dedi.

Newroz Tertip Komitesi'nden çağrı: Diyarbakır'dan özgürlük ateşini yükseltelim

DİYARBAKIR SÖZ - Diyarbakır Newroz Tertip Komitesi, 21 Mart perşembe günü Newroz Park'ında düzenlenecek Newroz kutlamalarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Bir düğün salonunda düzenlenen toplantıda DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, DEM Parti Diyarbakır İl Eşbaşkanları Pınar Sakık Tekin ile Abbas Şahin, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır il Eşbaşkanı Şirin Gürbüz, DEM Parti belediye eşbaşkan adayları ile çok sayıda partili katıldı. Açıklamanın Kürtçesini DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Şirin Gürbüz, Türkçesini de DEM Parti Diyarbakır İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin okudu

SEÇMENDEN OY İSTEDİ

Açıklama öncesi konuşan DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere değindi. Eren, şunları söyledi: "Yerel seçimler sadece yereli etkilemiyor. Aynı zamanda Türkiye siyasetine de çok büyük etki ediyor. Kürdistan halkları üzerine birçok saldırı var. Neden bu seçimler bizim önemli? Çünkü Kürtçe dil ve kültür çalışmaları engellenmeye çalışıldı. Dilimizi yasaklamaya çalıştılar. Siyasetimizi tasfiye etmeye çalıştılar. Kürt sorununun demokratik çözümü için çalışmalarımıza engel çıkardırlar. Binlerce yoldaşımızı cezaevlerine koydular”

'YENİ BİR SÜREÇ BAŞLAYACAK DİYORLAR, BÖYLE BİR ŞEY YOK'

Yeni bir çözüm sürecinin başlayacağına dair tartışmalara değinen Eren, şöyle devam etti: "31 Mart'tan sonra yeni bir süreç başlayacak' diyorlar. Böyle bir şey yok. Bu süreç halkın elindedir, bizlerin elindedir."

'ÜÇ KİBRİT ÇÖPÜNÜN ATEŞİ KARARLILIKLA YANMAYA DEVAM EDİYOR'

Açıklamayı okuyan DEM Parti Diyarbakır İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin, Newroz'un dünya halkları için baharın öncüsü olduğunu aynı zamanda Kürt halkının bir direniş sembolü haline geldiğini belirtti. Tekin, "Newroz, Kürt halkı şahsında yüzyıllardır süren direnişin sembolü olmuştur. Halkımız için yeni bir doğuşun, yaşamın ve özgür bir geleceğin kıvılcımı olan Newroz, tekçi, soykırımcı, inkârcı anlayışlara karşı her zaman cevap olmuştur. Prometheus'dan Demirci Kawa'ya, Kawa'dan Mazlum Doğan'a üç kibrit çöpünün ateşi tüm Kürdistanı baştan başa saralı uzun yıllar oldu ve o ateş ilk günkü kararlılıkla yanmaya devam etmektedir" diye konuştu.

'ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜ TÜM HALKLARIN ÖZGÜRLÜĞÜDÜR'

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çeken Tekin, "Demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigması, tüm dünyaya yayılan ve kabul gören Sayın Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü, aynı zamanda Kürtlerin ve tüm halkların özgürlüğüdür. 25 yıllık İmralı işkence sistemi altında kendisiyle yapılan her görüşmede onurlu bir barışın yolunu gösteren ve bunun için her türlü sorumluluğu almaya hazır olduğunu belirten Sayın Abdullah Öcalan, mutlak iletişimsizlikle ağır tecrit altında tutulmaktadır. Tam da bu nedenle inançla, kararlılıkla irade ve ısrarla Newroz meydanları, tecridin paramparça edileceği, onurlu bir barışın savunucusu ve direnişçisi olan Sayın Abdullah Öcalan'nın fiziki özgürlüğünün sağlanacağı meydanlar olacaktır" ifadelerini kullandı.

'KÜRT ULUSAL BİRLİĞİNİ SAĞLAMA ZAMANI'

Kürt ulusal birliğinin sağlanması gerektiğini vurgulayan, Tekin, sözlerini şöyle tamamladı: '"Zaman Dehaklara karşı Kawalaşma, Mazlumlaşma zamanıdır. Zaman, Kürt ulusal birliğini sağlama zamanıdır. Zaman, işgale, sömürüye ve soykırıma karşı çıkma zamanıdır. Zaman, tecridi kırıp Sayın Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlügünü sağlama zamanıdır. 'Rabe Dema Azadî Û Serkeftine Ye' (Ayağa kalk, özgürlük ve başarı zamanı) şiarıyla gerçekleştireceğimiz, final yapacağımız 21 Mart Amed Newrozuna sadece Amed halkını değil bütün Kürdistan halkını ve Türkiye halklarını Amed'den özgürlük ateşini yükseltmeye çağırıyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler