Nusaybin'de PKK'nın yaktığı okullarda büyük ve maddi hasar yaşandı

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lıların dün gece molotofkokteylleri ve el yapımı patlayıcılarla saldırarak ateşe verdikleri 3 okul ve 1 aile destek evindeki hasarın büyüklüğü gün aydınlanınca ortaya çıktı.

Nusaybin'de PKK'nın yaktığı okullarda büyük ve maddi hasar yaşandı

Nusaybin'de dün gece Dicle Mahallesi'nde bulunan Misak-ı Milli İlk ve Ortaokulu'na molotof kokteylleri ve el yapımı patlayıcılarla saldıran PKK'lılar, okulu ateşe verdi. Büyüyen yangında okulun çatısı tamamen yanarken, okulun iç kısımlarının da önemli ölçüde tahrip edildi. Aynı gece Kışla Mahallesi'nde bulunan Sevgi Yuvası Anaokulu'na saldıran PKK'lılar, molotof kokteylleri ile burayı ateşe vermeye çalıştı. Anaokulunun bitişiğinde bulunan Hacı Ali Mungan Ortaokulu'na da molotof kokteylleri ile saldıran PKK'lılar, okulun arşiv odasındaki tüm belge ve evraklar yanarak kül oldu.

Zeynel Abidin Mahallesi'nde bulunan Nusaybin Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Danışma Vakfı'na bağlı Aile Destek Merkezi'ne de dün akşam molotof kokteylleri ve el yapımı patlayıcılarla saldıran PKK'lılar, merkezde yangın çıkardı. Merkezin alt katındaki eşya ve malzemelerin tamamı yanarken, üst katındaki eşyalar da büyük ölçüde hasar gördü. Öte yandan dün gece çıkan yangınlara müdahale için eğitim merkezi ile okullara gitmek isteyen itfaiye ekiplerine de PKK'lılar tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı. Açılan ateşte ölen ya da yaralanan olmadı.

PKK'lıların yaktığı ve tahrip ettiği Misak-ı Milli İlk ve Ortaokulu ile Hacı Ali Mungan Ortaokulu'nda bugün öğrencilere eğitim verilemedi. Sevgi Yuvası Anaokulu'na ise bugün öğrencileri geldiği görüldü.

Kaynak: DHA