Ramazan Hazırlıkları

Ramazan ayı bu Pazar günü itibarıyla başlayacak. Sizin Ramazan hazırlıkları listeniz tamam mı?

Ramazan Hazırlıkları

İslam aleminin büyük bir heyecan ve sevinçle karşıladığı 11 ayın sultanı Ramazan coşkuyla bekleniyor ve artık sayılı günler kaldı. Her yıl farklı dönemlere denk gelen Ramazan hazırlıkları son hızla devam ediyor Peki, bu kutsal aya girmeden önce ne gibi hazırlıklar yapılır? Hatırlatalım.

Ramazan Hazırlıkları

Temizlik
İslam dünyasında temizliğin çok önemli bir yeri olduğu için, öncelikle bu mübarek aya girmeden hazırlık olarak temizlik yapılır. Teravih namazları için camilerde en güzel şekilde ve titizlikle her yer temizlenir. Evlerimizde de aynı titizlikle detaylı olarak temizlik yapılır. Halılar kaldırılır, camlar silinir, perdeler yıkanır. Bunlar gibi birçok hazırlıklar bu mübarek aya girmeden önce her aile tarafından yapılması gerekir.

Alışveriş
Bu mübarek ay için en sık yapılanlardan biri de alışveriştir. İnsanlar evlerinde eksik olan malzemeleri ve ramazan ayı boyunca yenilip içilecek gıdaları bu hazırlık döneminde tedarik ederler.Ramazan ayı gelmeden yapılacak en keyifli işlerden biri de alışveriştir.

İftarlık Hazırlıkları
Oruç tutan kişiler, çalışıyorsa işten gelip hemen yemek hazırlamak yerine müsait zamanlarında birçok yemek hazırlayıp buzluğa koyabilir. Aynı şekilde tatlıları da hazırlayıp serin ve kuru bir yerde saklayabilir. Yemek için yapacağımız bu hazırlıklar için hem işimizi kolaylaştırır hem de zamandan tasarruf etmemizi sağlar.

Sahurluklar
Sahurda genellikle daha hafif yiyecekler ya da kahvaltı tarzı beslenildiği için yine buzlukta korumak ve hemen ısıtıp tüketebilmek için hazır yufkadan börekler yapılabilir. Ya da zeytinyağlı yiyecekler,müsait olunan zamanlarda önceden hazırlanabilir. Böylece sahura kalktığımızda bir şeyler hazırlamak için vakit kaybetmemiş oluruz.

Fitre Ve Zekatların Hazırlanması
Bu mübarek ayın en önemli özelliklerinden biri de açların doyurulması ve gözetilmesidir. Ve bunun en güzel örneklerinden biri de fitre ve zekâtlardır. Bu güzel davranış, ramazan ruhunu da içimizde yaşamamızı sağlar. Ramazan ayı içerisinde vereceğimiz fitre ve zekâtları da önceden hazırlayabiliriz.

Kaynak: Diyarbakır Söz