Son Dakika: Japonya’da 7.6’lık Deprem Oldu! Güncel Ölü Sayısı 278!

Japonya’da meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 238’e, yaralı sayısı bin 179’a yükseldi. 19 kişinin hala kayıp olduğu belirtilirken, hasar gören bina sayısının da 44 bin 386’ya çıktığı açıklandı.

Son Dakika: Japonya’da 7.6’lık Deprem Oldu! Güncel Ölü Sayısı 278!

1 Ocak tarihinde meydana gelen Japonya Ishikawa eyaletindeki 7.6 büyüklüğündeki depremin etkileri sürmeye devam ediyor. Neredeyse 1 ay sürenin geçtiği depremde depremin kalıntılarına dair detaylar netleşmeye başladı.

Deprem sebebiyle Toyama, Fukui, Gifu ve Niigata eyaletleri ile Tokyo ve çevresinde depremin etkileri ciddi hissedildi. Oluşan bu doğa felaketi karşısında 238 kişi hayatını kaybederken yaralı sayısı ise 1.179 olarak duyuruldu. Diğer taraftan depremden dolayı 19 kişi hala kayıp! Binaların ise 44 bin 386 tanesinde hasar tespit edildi.

Depremin üzerinden 1 ay geçmesine rağmen oluşan ciddi yıkım ve hasardan dolayı bazı eyaletlerde su ve elektrik kesintileri yaşanmaya devam ediyor. Ishikawa eyaletinde yaklaşık olarak 39 bin 900 hanede elektriklerin kesildiğini yetkililer doğruluyor. Aynı zamanda 41 bin 890 hanede de su kesintileri devam ediyor.

Binaları hasar alan ya da depremden bir şekilde etkilenen 14 bin 228 depremzede ise kurulan 487 adet geçici barınakta kalmaya devam ediyor. Yetkililer depremden sonra Komatsu Havaalanı’nın da normal faaliyetlerine geri döndüğünü belirtti.

JMA yani Japonya Meteoroloji Ajansı deprem sonrası felaketler hakkında uyarılarına devam etti. Deprem bölgelerinde gündüz sıcaklıkların artacağını açıklayan JMA, eriyen karlardan dolayı heyelan riskinin olduğu uyarısında bulundu. Yetkililer açıklama sonrası bölgelerde heyelan riskine karşı hazırlıklı olunması gerektiğinin altını çizdi.  

İlgili Haberler
DİSKİ Deprem Konutları için Çalışmaya Devam Ediyor
JAXA: SLIM Uzay Aracı Yeniden Çalıştırıldı
Japonya'da Yanardağ Patladı

Kaynak: İHA