Yine tapu vurgunu!

Kişilere ait tapu bilgilerini rüşvetle aldıktan sonra noter ve tapu müdürlüklerinde sahte vekaletnamelerle satış yapan suç şebekesi çökertildi. Aralarında Tapu Müdür ve çalışanları ile noter katibinin bulunduğu 10 kişi yakalandı.

Yine tapu vurgunu!

Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, suç örgütü kurucusu ve yöneticisi olan Ş.A'nın, Yenişehir, Bağlar ve Kayapınar İlçe Tapu Müdürlüklerinde görevli memurlardan rüşvet karşılığında taşınmazların ve sahiplerinin bilgilerini temin ettikten sonra anlaştıkları noter ve tapu müdürlükleri huzurunda sahte vekaletname ile sattıkları belirlendi.

MÜDÜR YARDIMCISI VE NOTER

Bunun üzerine Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince eş zamanlı düzenlenen operasyonda aralarında suç örgütü yöneticisi Ş.A, Yenişehir Tapu Müdür Yardımcısı A.S. ile 4. Noter katibi E.C'nin de bulunduğu 10 kişi  "örgütlü olarak rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından gözaltına alındı.

EMNİYETTEKİ SORGULAMA

Gözaltına alınan kişilerin İl Emniyet Müdürlüğünde ifadelerinin alınmaya başlandığı bildirilirken, operasyon kapsamının genişleyebileceği  ifade ediliyor. Ş.A'nin lideri olduğu suç örgütünün, sahtevekaletname ile gayri menkül satışlarında milyonlarca liralık vurgun gerçekleştirdiği tahmin ediliyor.

HAKKARİ'DEKİ YOLSUZLUK

Hakkari İl Özel İdaresi'nde yapılan ihalelerde usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla 9 şüpheli, zimmetine geçirdiği paraları PKK'ya aktardığı gerekçesiyle de bir kişi gözaltına alındı. PKK'ya para aktardığı iddia edilen İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü S.K'nin evinde 700 bin TL ele geçirildiği bildirildi.

DİYARBAKIR-Diyarbakır'da suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda aralarında tapu müdür yardımcısı ve noter katibinin de bulunduğu 10 kişi yakalanırken, iki şüphelinin de yakalanmasına çalışılıyor.

SUÇ ŞEBEKESİNİN BAŞI

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca uzun süreden beri yürütülen "suç örgütüne" ilişkin soruşturma kapsamında, suç örgütü kurucusu ve yöneticisi Ş.A'nın olduğunu tespit etti.

SAHTE VEKALETNAME

Ş.A'nın, Diyarbakır merkez Yenişehir, Bağlar ve Kayapınar İlçe Tapu Müdürlüklerinde görevli memurlardan rüşvet karşılığında bir çok kişiye ait taşınmazların ve sahiplerinin bilgilerini temin ettiğini belirledi.

KİŞİLERE AİT ARAZİ SATIŞI

Ş.A ve beraberindekilerin daha sonra rüşvet karşlığında anlaştıkları noter ve tapu müdürlükleri huzurunda sahte vekaletname ile kişilere ait gayri menkülleri sattıklarını ortaya çıkardı.

Cumhuriyet savcılığının yürüttüğü soruşturmanın tamamlanmasından sonra önceki gün düğmeye basıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, kent merkezinde eş zamanlı operaslon düzenledi.

ŞÜBE MÜDÜR YARDIMCISI

Polisin operasyonunda aralarında suç örgütü yöneticisi Ş.A, Yenişehir Tapu Müdür Yardımcısı A.S. ile 4. Noter katibi E.C'nin de bulunduğu 10 kişi  "örgütlü olarak rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından dolayı gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği, 2 şüpheli hakkında da yakalama kararı çıkartıldığı öğrenildi.

EMNİYETTEKİ SORGULAMA

Gözaltına alınan kişilerin İl Emniyet Müdürlüğünde ifadelerinin alınmaya başlandığı bildirilirken, operasyon kapsamının genişleyebileceği  ifade ediliyor. Ş.A'nin lideri olduğu suç örgütünün, sahtevekaletname ile gayri menkül satışlarında milyonlarca liralık vurgun gerçekleştirdiği tahmin ediliyor.

HAKKARİ'DE USULSÜZLÜK

Öte yandan, Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen İl Özel İdaresi'nde yapılan ihalelerde usulsüzlük ve terör soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, değişik adreslere operasyon düzenledi.

Operasyonda İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü S.K, "zimmetine para geçirmek ve terör örgütüne para aktarma" suçundan gözaltına alındı.  Şüpheli S.K'nin evinde yapılan aramada 700 bin lira ele geçirildiği bildirildi.

ÖRGÜTLE BAĞLANTILARI

Operasyonda ayrıca ihalelerde usulsüzlük yaptıkları ve zimmetlerine para geçirdikleri iddiasıyla 9 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden birinin evinde mutfak musluğunun altına zulalanmış 80 bin lira bulundu. Gözaltına alınan 10 şüphelinin emniyetteki ifade işlemleri sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler