Darbe girişimine Şaşmaz Kardeşler'den büyük tepki

15 Temmuz Cuma akşamı darbe girişimi sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Kurtlar Vadisi dizisinde daha önce beraber olan Şaşmaz kardeşler de sosyal medyada FETÖ darbe girişimine büyük tepki gösterdi. Özellikle Raci Şaşmaz ve Bahadır Özdener kendi yapımcılığını üstlendiği dizilerdeki oyuncuların da tepki göstermesini isteyerek, tepki gösterilmemesi halinde oyuncularla yolların ayrılacağını duyurmuştu.

Darbe girişimine Şaşmaz Kardeşler'den büyük tepki

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin Polat Alemdar’ı Necati Şaşmaz, kendi yapım şirketi Pana Film’in Twitter hesabı üzerinden “Aziz Milletimize” başlığıyla yaptığı açıklamada; “15 Temmuz 2016 Cuma gecesi yaşanan elim hadiselerde demokrasiden taviz vermeyip göğsünü siper eden milletimiz bu süreçten alnının akıyla çıkmayı başarmıştır. Bu menfur teşebbüse karşı duran peygamber ocağımızın asil askerlerine, şerefli istihbarat mensuplarımıza, kahraman polislerimize ve bir ferdi olmaktan gurur duyduğum aziz milletimize şükranlarımı sunar, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerim” şeklinde ifadele kullandı.

DARBEYE KARŞI ÇIKMAYAN OYUNCULARLA ÇALIŞILMAYACAK

ATV’den ekranlara gelen ve 7’den 70’e birçok hayranı bulunan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin senaristi ve yapımcısı olan Raci Şaşmaz da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada çok net ifadeler kullandı. Şaşmaz; “Darbeye açık şekilde karşı çıkmayan, demokrasiden yana net bir tavır almayan, FETÖ'nün kanlı kalkışmasının ve Türkiye'nin geleceğine kasteden bu terör örgütünün idrakinde olmayan hiçbir oyuncu ile çalışmayacağımızı ve diğer yapımcılarla da çalışmalarına engel olacağımızı bildirmek istedim. Tüm ekip oyuncularımızdan bu konuyla ilgili net açıklamalar yapmalarını istiyorum” diyerek FETÖ’nün darbe girişimine olan tepkisini gözler önüne serdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz