Görüş Bildir

Gençlerden Kılıçdaroğlu'na "Evet" gazetesi!

AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir radyo programında yeni anayasayı eleştirirken kullandığı cümleler nedeniyle “evet” gazetesi gönderdi.

Gençlerden Kılıçdaroğlu'na

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz hafta katıldığı bir radyo programında, Anayasa değiyikliğiyle illgili yaptığı ve gafların içerdiği eleştiriye ilişkin, AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları, "evet" gazetesi, postaladı.

Gençlik Kolları üyeleri, Kılıçdaroğlu'nun bir radyo programında kullandığı, "Düşünün yeni modeli kurduk. Halk seçti cumhurbaşkanını, başbakan da başkası oldu. Cumhurbaşkanı başka partinin genel başkanı, başbakan da başka bir partinin genel başkanı. Asıl kavga o zaman çıkacak. Asıl onu düşünmemiz lazım" şeklindeki gaflar içeren sözleri nedeniyle, Anayasa değişikliğine ilişkin maddelerin yazılı olduğu "Evet" gazetesini postaladılar.

GAZETE GÖNDERDİLER

Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Nurullah Seyda Akyıldız, anayasa değişikliğinin içeriğine dikkat çekerken şöyle dedi;

 "Sistem değişikliğinde yürütmedeki iki başlılık ortadan kaldırılarak başbakanlık kurumu kaldırılmakta, yürütmenin resmi ve fiili olarak başı cumhurbaşkanı olmaktadır. Getirilen yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi ile kuvvetler ayrılığı daha sert biçimde ortaya çıkmaktadır. Anayasa değişikliği oylamaları sırasında değişikliğin bir sayfasını karıştırmayıp, değişikliğin milletin menfaatine olup olmadığını sorgulamadan doğrudan hayır demeyi amaç haline getirdiği dünkü açıklamasında gün yüzüne çıkmıştır. Sadece siyaset yapmayı öyle amaç haline getirmişlerdir ki derdi ya sadece AK Parti'ye muhalefet yapmak ya da bu milleti kandırmaktır. Gücümüz millet, kararımız 'Evet' olacak." 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi