Murat Kurum'dan Sert Çıkış: “Kardan Adamın Saltanatı, Güneş Doğuncaya Kadarmış”

Karadenizli kadınlarla buluşan Cumhur İttifakı’nın İBB Başkan adayı Murat Kurum, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Murat Kurum'dan Sert Çıkış: “Kardan Adamın Saltanatı, Güneş Doğuncaya Kadarmış”

Karadenizli kadınlarla buluşarak birçok alanda dikkat çekici açıklamalarda bulunan Cumhur ittifakının İBB Başkan adayı Murat Kurum; CHP’li mevcut yönetim için İstanbul’da artık yol bitmiştir dedi.

Vaatleri Dikkat Çekiyor!

Özellikle okul çağındaki çocuklar için beslenme desteği vereceklerini dile getiren Murat Kurum; bizim vereceğimiz beslenme desteği bir bardağın yarısını doldurmayacak şekilde süt olmayacak diyerek, desteklerin oranı hakkında ifadelerde bulundu.

CHP’li yönetim için eleştirilerde de bulundu. Murat Kurum konuşmasında CHP’li belediyenin 5 yıldır yaptıkları gibi yeni bir İstanbul gündemini perdeleme çalışması yaptıklarını iddia etti. Konuşmasına bu sözlerle devam ederek, artık CHP'nin İstanbul'da iktidarının son bulduğundan söz etti. Özellikle son noktayı aziz milletin koyacağına vurgu yaptı.

Türkiye Yüzyılında Söz Kadınlarda Programına Konuk Olan Murat Kurum Konuşma Yaptı

Güngören'de düzenlenen Türkiye Yüzyılında Söz Kadınlarda programında Karadenizli kadınlarla buluşan Murat Kurum’u, birçok AK Parti vekili karşıladı. Programa; AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Saliha Demirer, AK Parti Güngören İlçe Başkanı Devran Yalçınkaya, AK Parti Güngören ilçe Kadın Kolları Başkanı Şener Savcı ve beraberindeki heyete katıldı.

Program protokol konuşması ile başladı. Daha sonra ise programda ilgi ile karşılaşan Murat Kurum etkinliğe katılan kişilerle sohbet edip fotoğraf çekildi. Program sonunda ise Murat Kurum protokol ile birlikte sahneye çıkarak katılımcıları selamladı.

Etkinlikte konuşan Murat Kurum; Karadenizlilere birçok iltifatta bulundu. Bu noktada Karadenizlilerin bu cennet vatanın çimentosu, gücü ve azmi olduğundan bahsetti. İBB Başkan adayı Karadeniz'de görev aldığı süre boyunca; bölgeye birçok yönden destek verdiğini ve Karadenizlileri çok sevdiğini dile getirdi.

Yüzlerce Yuva Yaptık!

Özellikle son yıllarda Karadeniz'de yaşanan sellere de vurgu yaptı. Rize, Artvin, Bartın, Kastamonu ve Bozkurt’ta yaşanan seller sonrasında, Karadenize hizmet vererek yeni yüzlerce yuva yaptıklarını yeniledi. Murat Kurum Ayder yaylasının doğal koruma seferberliği ile tüm kirlerinden arındırdıklarını da söyledi.

Uzungölü ve çevresini temizlemek için Karadeniz sevdalıları ile özel bir çevre koruma projesine imza attıklarını ve Karadeniz’i çok sevdiğini aktardı.

Kurum; “Kardan Adamın Saltanatı, Güneş Doğuncaya Kadarmış”

Mevcut İBB yönetiminin İstanbul’un sorunları ile çok fazla ilgilenmediğini dile getiren Murat Kurum; Güngörenlilere seslendi. Bu şehirde nasıl dönüşümde kararlı olduysak, Güngören Tozkoparan’da dönüşümü başlattıysak, CHP’li İBB yönetiminin yıktığı projeleri biz yapacağız dedi. Özellikle Güngören’de yıkılan ne varsa Güngören halkı ile birlikte yapacaklarını ve Güngören’i ayağa kaldıracaklarını dile getirdi.

1 Nisan itibarıyla kimsenin Güngören’i cezalandırmayacağına, Güngören’inin tüm sorunlarını belediye başkanları, teşkilat ve değerli Güngören kadınları ile birlikte çözeceklerini dile getirdi. Konuşmasına CHP’li belediye eleştirerek devam etti. İBB belediyesinin şu an için İstanbul’un hiçbir sorununu gündeme getirmediğini ve yolun sonunu gördükleri için çaresizlik yaşadıklarını söyledi.

Kurum konuşmasına ise şöyle devam etti; 31 Mart’ta en yüksek takdirle, vatandaşların AK belediyeciliği yeniden destekleyeceklerini ve bu ihmalkar döneminin son bulacağını aktardı.

İlk İşini Kuran 100 Bin Girişimci Kadına İBB’den 100 Bin Lira Hibe Desteği Verilecek!

Murat Kurum konuşmasına girişimci kadınlara destek vereceklerini de ekledi. Güngören’e yapılan millet bahçesinden bahseden Kurum; İstanbul’da kadınların güçlenmesini istediklerini belirtti. Kadınlara hangi sektörde iş yapmak isterseniz biz tam olarak yanınızda olacağız diyerek hibe desteği sözü verdi.

İBB’den 100 bin girişimci kadına 100.000 lira işini geliştir hibe desteği vereceklerini duyurdu. Bugüne kadar başta kadın emekçilerin yanında olduklarını ve bugünden sonra da zor anlarında yanlarında olacaklarını belirtti. Ayrıca ihtiyaç sahibi emeklilere her ay İstanbul kartlarında 2.500 TL destek ödemesi yapacaklarını da ekledi.

İstanbul trafiğine de konuşmasında yer veren Murat Kurum; İstanbul’da çalışan her bir kadının yılda tam 288 saatinin trafikte geçtiğini dile getirdi. Özellikle trafik çilesinin insanın ömründen 3,5 yıl çaldığını dile getirerek, ulaşım atılımının suretle çözüleceğini aktardı.

Bizim Vereceğimiz Destek Bardağın Yarısını Doldurmayacak Şekilde Olmayacak!

Çeşitli alanlarda verilen desteklerden bahseden Murat Kurum; 39 ilçedeki 1 buçuk milyon insanın risk altındaki evlerde yaşadığından söz etti. İstanbul'un en riskli bölgelerinden başlayarak seferberlik ilan edeceklerini açıkladı.

İstanbul’a 650.000 yeni yıl inşa edeceklerini ve her zaman İstanbul halkının yanında olacaklarını dile getirdi. Halkın korkularını gidermek adına 700 bin lira hibe desteği vereceklerine ayrıca ilave olarak, 700 bin lira kredi desteği ve 100 bin lira da taşıma desteği vereceklerini konuşmasına ekledi.

18 ayda evlerin vatandaşlara teslim edileceğini ve sağlam evlere taşınan vatandaşları evlerinde ziyaret edeceklerini söyledi. Ayrıca tüm okullarda temizlik ve güvenliğin en üst seviyeye taşınacağını aktardı.

Kurum; “Benden Size 3 Müjde!”

İstanbul’da çocukların artık mutlu olacağının sözünü verdi. Okul çağındaki çocuklara beslenme desteği vereceklerini ve bu beslenme desteğinin bir bardağın yarısını doldurmayacak şekilde süt olmayacağını aktardı. Ayrıca ilköğretim öğrencilerine ulaşımın tamamen ücretsiz yapılacağını söyledi.

Aile kartla 0-4 yaş arası çocuğu olan annelere ücretsiz ulaşım hakkını değiştireceklerini ve bu yaş aralığının 0-6 yaşa çıkaracağını aktardı. Ayrıca hem eşlere hem de çocuklara ücretsiz seyahat hakkı verileceğini de ifadelerine ekledi.

İlgili Haberler:

Şeyh Said'in İki Torunu da Başkan Adayı, Hem de Elazığ'dan

AK Partili Ataman Duyurdu; 202 Sağlık Personeli Alınıyor

Atalay'ın Vekilliği Düşecek mi? AK Parti'de Çalışmalar Sürüyor

Kaynak: İHA

Çok Okunan Haberler