Pelvik Apse Nedir? Nedenleri Tedavi Yöntemleri Nelerdir? 

Pelvik Apse Nedir? Pelvik Apse Nedenleri Nelerdir? Pelvik Apse Belirtileri Nelerdir? Pelvik Apse (PID) Nasıl Teşhis Edilir?  Pelvik Enfeksiyona Ne İyi Gelir? Tedavi Yolları Nelerdir? Pelvik Apse Önleme Yolları Nelerdir? 

Pelvik Apse Nedir? Nedenleri Tedavi Yöntemleri Nelerdir? 

Pelvik apse

Sıkça Sorulan Sorular

Pelvik enfeksiyon ya da PID hastalığı özellikle kadınlarda cinsel yolla meydana gelen ve üreme sistemini olumsuz etkileyen bir rahatsızlıktır. Nadiren de olsa erkeklerde de görülmektedir. Sağlık haberleri derecesinde hayatı öneme sahip olan bu hastalık ile ilgili merak edilen sorular için aşağıya göz atın. 

1 - Pelvik Enfeksiyon Ne Kadar Yaygındır? 

Her yıl hastalığın sonucuna bağlı olarak 100.000 üzerinde kadında kısırlaşma sorununa neden olmaktadır. Ayrıca her yıl ortaya çıkan dış gebeliklerin büyük kısmı da pelvik inflamatuar hastalığından kaynaklı olmaktadır. Enfeksiyon oranı diğer yandan en çok da genç yaş grubunda ortaya çıkmaktadır.

2 - Pelvik Ağrı Nereye Vurur?

Pelvik bölge tam olarak göbek deliğinin altında ve karnın en alt kısmındadır. Bu bölgedeki ağrıların genel adı pelvik ağrıdır. Bu bölgede yumurtalıklar, rahim, anüs,  vajina, kalın bağırsak alt kısımları, alt idrar yolları, mesane bulunmakta ve bu organların sorunları da bu bölgenin ağrısına yol açmaktadır. 

3 - PID İltihabı Hastalık Nedir?

PID kısırlığın önlenebilecek nedenleri arasında yer almaktadır. Bu enfeksiyon özellikle karın içinde ve tüplerde yapışıklık durumlarına neden olur. PID geçiren bir kadın kısırlık riskini de arttırmış olur. Yani her PID enfeksiyonu yaklaşık olarak kısırlığı iki kat arttırmış olur. 

4 - Pelvik İnflamatuar Hastalık Tedavi Edilmezse Ne Olur?

Tedavi edilmediği zaman bakteriler, cinsel geçişli hastalık olan PID sorununa neden olur. Uzun dönem ciddi sorunlara sebep olan bu hastalık kısırlık, dış gebelik ile uzun süreli pelvik ağrılarına yol açacaktır. 

5 - Pelvik İnflamatuar Hastalık Kimlerde Olur?

Pelvik apse genellikle cinsel yolla bulaştığı için daha genç yaş grubundaki kişilerde, çok eşli olan kadınlarda ve erkeklerde görülmektedir. Özellikle kadınlarda görülen bu hastalıkta spiral kullanımı da risk faktörlerinden biridir.


İlgili Haberler

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler