Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin neler dedi?

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "14 hastanede 61 yaralı var. Bunların büyük çoğunluğu ayakta veya birkaç günlük tedaviyle tedavileri tamamlanabilecek hafif veya orta düzeyde yaralılarımız" dedi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin neler dedi?

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "14 hastanede 61 yaralı var. Bunların büyük çoğunluğu ayakta veya birkaç günlük tedaviyle tedavileri tamamlanabilecek hafif veya orta düzeyde yaralılarımız" dedi

Müezzinoğlu, Ankara'da, İnönü Bulvarını Dikmen Caddesine bağlayan Merasim sokakta, askeri servis araçlarının geçişi sırasında meydana gelen bombalı saldırının ardından, önce yaralılardan bir kısmının tedavi altına alındığı Numune Hastanesini ardından da Güven Hastanesini ziyaret etti.

Yaralıların durumu hakkında bilgi alan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, çıkışta yaptığı açıklamada, insanlık dışı bir terör eylemiyle milletin muhatap olduğunu söyledi. İlk andan itibaren her türlü dinamiklerin devreye sokulduğunu belirten Müezzinoğlu, "Ne yazık ki terör eylemi acımasızca, büyük oranda Türk Silahlı Kuvvetlerinin görevli servis otobüslerini hedef alan ve bir servis otobüsümüzün teki Silahlı Kuvvetlerinin büyük oranda etkilendiği, diğer araçlardaki yolcuların ve görevlilerin de büyük oranda yaralandığı veya hafif yaralı olarak hastanemize geldiği bir süreci yaşıyoruz" diye konuştu.

Numune Hastanesinde tedavi altına alınan 7 yaralıyı ziyaret ettiğini anlatan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Büyük oranda ikinci, öndeki araçta olan yaralılarımızı, onlar cam kırılmalarına bağlı hafif diyebileceğimiz bir tanesi de kırık olan operasyona alınacak, ciddi bir vaka. Güven Hastanemize ilk andan itibaren 10 yaralımız geliyor. Ama bunlardan bir tanesi zaten vefat şeklinde hastanemize geliyor. Diğer 9 yaralıdan 3'ü operasyona alınıyor. İnşallah hayati tehlike olmadan gerekli tedavileri yapılacak.

Diğer yaralılarımızın ilk müdahaleleri yapılmış ve büyük oranda ayaktan tedavi sürdürülebilecek süreçte ama 3 tane operasyona girecek hastamız inşallah sağlıklı bir şekilde sevdiklerine ve milletimize hizmete dönecektir. Şu anda 14 hastanede 61 yaralımız var. Bunların büyük çoğunluğu ayaktan veya birkaç günlük tedaviyle tedavileri tamamlanabilecek hafif veya orta düzeyde yaralılarımız. Hastanelerimizde şu anda 3 vefatımız var. Rabbim onlara rahmet eylesin, ailelerine sabırlar versin, mekanı cennet olsun, milletimizin de başı sağolsun.

Bizim 14 hastanemizde 61 yaralımız var, 3 vefatımız var. Olay yerinde patlamanın olduğu araçta 20-21 vefatımız olduğu şeklinde bilgiler geliyor. İnşallah, sayının bundan daha fazla olmamasını temenni ediyoruz."

"KAN İHTİYACIMIZ YOK"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Olayın nasıl gerçekleştiğine ilişkin İçişleri Bakanlığımız ve Valilik açıklama yapar. Ben, Sağlık Bakanı olarak an be an açıklama yapıyorum" dedi

Acil servislerde sıkıntı yaşanmaması için kan ihtiyacı olup olmadığı hakkında da Müezzinoğlu, "Kan ihtiyacımız yok. Vatandaşlarımızın duyarlılığına teşekkür ediyoruz. Acil kan ihtiyacı söz konusu değil. Acillerimizde bir sıkıntı yaşamamak için söylüyorum, kan ihtiyacımız yok. Acil kan ihtiyacı söz konusu değil" dedi.

Ameliyata alınacaklar arasında hayati tehlikesi bulunan hasta olup olmadığına ilişkin soru üzerine Müezzinoğlu, "Şu anda burada 3 hastamız var, operasyonları ciddi ama inşallah hayati tehlike olmadan sağlıklı bir şekilde sevdiklerine kavuşacaklardır" yanıtını verdi.

Müezzinoğlu, patlamanın nasıl gerçekleştiğine ilişkin bilgilerin Adalet ve İçişleri Bakanlığı tarafından verilebileceğini dile getirerek, millete başsağlığı diledi.

Sağlık Bakanlığı'ndan, yakınlarının sağlık durumu hakkında bilgi almak isteyenlerin Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi Alo 184'ü arayabilecekleri bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz