Siirt'te diyabet ve beslenme eğitimi

Okullarda diyabet ve beslenmenin önemine dikkat çekmek amacıyla velilere eğitim verildi.

Siirt'te diyabet ve beslenme eğitimi

İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ebe Ayşegül Bilim ve diyetisyen Nevzat Ertaş tarafından öğrenci velilerine diyabet ve beslenme konularında eğitim verildiği belirtildi.

Bir ülkenin sosyal ve ekonomik yönden beklenen uygarlık seviyesine ulaşabilmesinin ancak bedensel ve zihinsel yönden güçlü, sağlıklı ve yetenekli bireylerin varlığına bağlı olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

DİYABET VE BESLENME

"Ülkemiz nüfusunun çoğunluğunu oluşturan çocuklarımızın gelecekte sağlıklı ve üretken bireyler olması başta yeterli ve dengeli beslenmeleri, hareketli bir yaşam sürmeleri ile mümkündür. Çocuğun kişiliği özellikle okul öncesi dönemde şekillenmekte, yetişkinlik çağındaki davranışları üzerinde etkili olacak alışkanlıkların edinilmesi bu yıllara dayanmaktadır. Çocukluk çağında kazandığı sağlıklı beslenme alışkanlıkları hayatının sonraki dönemlerini etkileyerek ileride ortaya çıkabilecek beslenme sorunlarını önlemede temel çözüm yolunu oluşturmaktadır."

Eğitim programı öncesinde, gelen velilerine "Diyabetle Yaşam ve Yeterli ve Dengeli Beslenme" konulu broşürler dağıtıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz