Uzmanı kış aylarında uyardı: Soğuk hava kalorileri daha hızlı yakıyor

Kış aylarında üşümenin kilo vermeyi hızlandırdığını belirten Diyetisyen Serenay Bender, “Kilo vermek için kış aylarının seçilmesinin nedenleri arasında ilk olarak soğuk havanın kalorilerin daha hızlı yakılmasını sağlaması yer alıyor. Kış aylarındaki meyve ve sebze liflerinin çok olması da kilo vermeyi kolaylaştırıyor” dedi.

Uzmanı kış aylarında uyardı: Soğuk hava kalorileri daha hızlı yakıyor

“KIŞ AYLARINDA CEVİZ VE KETEN TOHUMU TÜKETMEK GEREKİYOR” 

Hiçbir besinin diğerinden üstün olmadığına vurgu yapan Serenay Bender, sağlıklı beslenmeye dair şu bilgileri paylaştı:  

"Herhangi bir besinin ve öğünün atlanması günlük rutinlerin bozulmasına yol açarken, hastalık riskini de artırıyor. Çünkü her besin grubunun ayrı bir işlevi bulunuyor. Dolayısıyla sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyenlerin besin çeşitliliğini göz önünde bulundurarak her besin grubundan yeterli miktarda tüketmeye özen göstermesi gerekiyor. Bunun yanı sıra şeker kullanmayı bırakarak, bol bol yürüyüş yapmaları kritik bir önem taşıyor. Özellikle güneşin kaybolduğu kış döneminde ceviz, keten tohumu, semizotu gibi OMEGA 3 yağ asitlerinin zengin olduğu besinler fayda getiriyor.” 

“DOĞRU MEYVE VE SEBZELERİ DOĞRU ZAMANDA TÜKETMEK LAZIM” 

Her gün 2 litre su içmenin ödem ve toksinlerin atılmasına yardımcı olduğunun altını çizen Serenay Bender, kışın tüketilebilecek meyve ve sebzeleri de şu şekilde sıraladı:  

“Sağlıklı beslenmenin ilk adımında doğru meyve ve sebzeleri doğru zamanda tüketmek bulunuyor. Özellikle kış aylarında ortaya çıkan grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı mevsim meyvelerini tüketerek vücut direncini artırmak gerekiyor. Bunun için kışın tüketilmesi gereken meyvelerde portakal, mandalina, nar, elma, armut, bal kabağı ve limon ilk sıralarda yer alırken, sebzelerde ise öncelikle ıspanak, havuç, pırasa, turp, lahana, yer elması ve kara lahana yenmesi şart oluyor.” 

Kaynak: Diyarbakır Söz