Google'ye büyük şok! İnsansız aracı polis çevirmesine takıldı

Dünyanın en çok kullanan arama motoru olan Google’nin ürettiği insansız otomobili test sürüşü için trafiğe çıkarınca motosikletli bir polis çevirmesine takıldı. Polis aracın içerisinde herhangi bir sürücü bulamayınca şaşkına döndü.

Google'ye büyük şok! İnsansız aracı polis çevirmesine takıldı

Saatte 25 mil (40 km/s) hızla giderken polis tarafından durdurulan otomobilin, normalden yavaş gittiği bildirildi. Ancak sürücü koltuğunda kimse bulunmadığı için araca herhangi bir ceza kesilmediği kaydedildi. Mountain View Polis Merkezi, aracı herhangi bir işlem yapılmadığını doğrularken, söz konusu yolda yasal olarak 35 mil (54 km/s) hızla seyredilmesi gerektiği belirtildi.

ARAÇ 2 MİLYON KİLOMETRE YAPTI

Google’dan yapılan açıklamada da, “Normalde yavaş gittiği için normal insanların kullandığı araçların kenara çekildiğini pek sanmıyoruz!” denilirken, bu olayın, polis memurunun “merakından” kaynaklanmış olabileceği kaydedildi.

Söz konusu test araçlarının hızının, güvenlik gerekçeleriyle saatte 25 mil hız yapabilecek şekilde ayarlandığını da hatırlatan Google, bu araçların zaman zaman “çevirmeye” yakalandıklarını hatırlatırken, “Ancak temiz bir sicilimiz var. Bugüne kadar test araçlarımız yaklaşık 2 milyon kilometrelik sürüş yaptı ve kesinlikle ceza yemedi!” ifadesini kullandı.

Çıkan haberlerde, yasalara göre cezaların sürücü koltuğundaki kişiye kesildiği hatırlatılırken, Google, “Şayet bizim araçlarımızdan biri haklı olarak ceza yemişse, biz bu cezanın şirkete kesilmesini kabul ediyoruz” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz