iPhone 6s beklerken, iPhone 7 mi?

Mobil teknoloji mi çok hızlı gelişiyor yoksa teknoloji dedikoduları mı hala çözemedik. Daha iPhone 6s ile ilgili söylentiye alışamadan iPhone 7 ile ilgili dedikodular gelmeye başladı.

iPhone 6s beklerken, iPhone 7 mi?

Dünkü haberimizde de Apple’ın iPhone 6s ve 6s Plus ile ilgili söylentileri paylaşmıştık. Ki bugün de iPhone 7 ile ilgili bilgiler ortaya çıktı.

Teknoloji devi Apple’ın iPhone 6’yı piyasaya çıkarmasından henüz 6 ay geçmişken yeni modellerle ilgili söylentiler son günlerde giderek çoğalmaya başladı. Analistler sıradaki versiyonun iPhone 6s ve 6s Plus olacağını kesin olarak söyleselerde şirketin gizli gizli iPhone 7 üzerinde çalıştığını da belirtiyorlar.

İddialar gerçekse iPhone 7, safir kristal ekranlı olacak. Apple, safir ekranları sağlayan firmanın çeşitli sorunlar yaşaması nedeniyle, teknolojiyi iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'a yetiştirememişti. Apple Watch'un ise sadece en pahalı sürümünde safir ekran var. Safir ekranlar, çiziklere karşı yüksek derecede dayanıklılık sunsalar da, düşmeler konusunda o kadar dayanıklı değiller.

iPhone 7 VE OLED EKRAN?

Apple'ın iPhone 7'de ilk kez OLED ekrana yer verme olasılığı da var. Bu düşük güç tüketimine sahip, yüksek kontrastlı ekranlar, ilk kez Apple Watch'ta kullanılmıştı. Samsung'un telefonlarında sıkça rastladığımız bu teknolojide pikseller, kendi ışıklarını sağladıklarından, iPhone 7'nin ekranında her zaman gösterilen bir saate rastlayabiliriz.

Apple Watch'tan iPhone 7'ye gelebilecek bir başka özellik, Force Touch desteği. Bu teknoloji, parmağınızla ekranın üstüne ne kadar basınç uyguladığınızı algılayabiliyor. Bu sayede tek bir dokunuşla farklı işlevlere ulaşmak mümkün hale geliyor. Ancak bazı iddialara göre Force Touch, iPhone 7'yi beklemeden, iPhone 6S ile de karşımıza çıkabilir.

Son olarak dedikodular arasında Apple'ın home düğmesini kaldırarak, sanal bir home düğmesine geçiş yapabileceği de var. Sanal düğme böyle bir durumda ekranın alt kenarında gösterilebilir. Apple'ın böyle bir değişikliğe gitmesi halindeyse tüm ekranı parmak izi tarayıcısına dönüştürebileceği düşünülüyor. Firmanın böyle bir şeyin hayalini kurduğu, daha önce aldığı bir patentten biliniyor.

Kaynak: chip.com.tr

Kaynak: Diyarbakır Söz