Ehliyeti olanlar dikkat!

Ödemesini yapmayana 12 bin TL ceza kapıda!

 Ehliyeti olanlar dikkat!

Ehliyeti olanlar dikkat! B sınıfı ehliyet için yenileme süresi için uyarı geldi.  2016 tarihinden önce alınmış ehliyetlerin yenilenmesinin zorunlu hale getirildiği bildirildi. Belirtilen süre içerisinde işlem yapmayan sürücüler için, 2025 yılında ağır para cezalarının uygulanacağı da aktarıldı. 

Ehliyeti olanlar dikkat!

15 TL ödeme yapmayan B sınıfı ehliyetli sürücüler, 12 bin TL'yi bulan ceza ödemek zorunda kalacak. Peki, ehliyet yenileme nasıl yapılır?

Ehliyet yenileme nasıl yapılır?

Eski tip B sınıfı ehliyeti kullanan sürücülerin ehliyetlerini yenilemesi gerekiyor. Eski tip ehliyetleri yenilemek için, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden randevu alınması ve talep edilen belgeleri hazırlamak gerekiyor. B sınıfı ehliyet sahiplerinin 15 TL ücret ödemesi gerekiyor. 

Zamanında 15 TL Ödemeyene 12 Bin TL Ceza Kesilecek

Eski tip B sınıfı ehliyet sahiplerinin, ehliyetlerini yenilemek için belirlenen tarihe kadar 15 TL ödeme yapmaları gerektiği uyarısında bulunuldu. Bu tutar ödemediği taktirde 12 Bin TL ceza vermek durumunda kalacaklar.

Ehliyet yenileme nereden ve nasıl yapılır?

Ehliyet yenileme işlemi için, sürücülerin istenilen belgeleri tedarik etmesi ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden randevu oluşturması gerekiyor. 
İşte yenileme işlemi için istenilen belgeler;

  • Güncel biometrik fotoğraf
  • Kimlik kartı veya pasaport
  • Mevcut ehliyet
  • Geçerli bir sağlık raporu
  • Kan grubu belgesi (Sağlık raporunda var ise harici olarak alınması zorunlu değil)
  • Adli sicil kaydı
  • Yenileme ücreti olarak ödenecek 15 TL (12 TL harç ve 3 TL değerli kağıt bedeli)

Hazırlanacak bu belgelerle randevu alınan gün, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne gidilerek, ehliyet yenileme işlemi gerçekleştirilebilecektir. 

Unutmayın, eski tip B sınıfı ehliyetlerle 2024’ten sonra trafikte yakalanmanın cezası oldukça yüksek ve bu cezaların ilerleyen yıllarda daha da artması bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz