Polisten kaçan alkollü sürücü 2 polisi yaraladı

İzmir'in Bornova İlçesi'nde devriye görevi yapan polislerin şüphe üzerine durdurmak istedikleri otomobilin sürücüsü hızla kaçtı. Dakikalarca süren kovalamaca sırasında, otomobilin kaputunda asılı kalan bir polis ile yolu trafiğe kapatan bir başka polis yaralandı.

Polisten kaçan alkollü sürücü 2 polisi yaraladı

Bornova İlçesi Küçükpark Semti'nde bugün saat 16.00 sıralarında devriye görevi yapan polis ekipleri, kırmızı renkli BMW marka 35 DC 1677 plakalı otomobili, şüphe üzerine durdurmak istedi. Ancak polisin ikazına uymayan sürücü hızla kaçmaya başladı. Ankara Caddesi'ne çıkıp bir süre yan yolda ilerleyen otomobili durdurmak için bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Kavşaklar araç trafiğine kapatıldı.

Polisin önlem aldığı noktaları fark edince ters yöne girip kaçmayı sürdüren sürücü, İzmir- Aydın Otoyolu'na çıktı. Otogar yakınlarında yolda önlem alan polislerden biri yavaşlayan otomobili durdurmak için iddiaya göre önüne geçti, ancak sürücünün durmaması üzerine polis otomobilin kaputuna tutundu. Bir süre bu şekilde ilerleyen otomobil otogar yakınındaki viraja geldiğinde, polisin yola savrulmasına neden oldu. Ardından Kemalpaşa Caddesi'ne çıkan sürücü, Işıkkent Otoyol Köprüsü altında yola trafiğe kapatan polis araçlarına çarparak güçlükle durduruldu. Bu sırada önlem için yolda bulunan başka bir polis daha yaralandı. Yaralanan polislere meslektaşları ve çevredekiler ilk yardımda bulunurken, otomobildeki 2 şüpheli gözaltına alındı. Aracı kullanan şüpheli "Alkollü olduğum için kaçtım" diye konuştu.

Yaralı 2 polis hastaneye kaldırıldı, 2 şüpheli ise ifadelerinin alınması için polis merkezine götürüldü. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz